Galceava in PNL: Orban il acuza pe Tariceanu ca declanseaza un conflict in partid

Luni, 16 Iunie 2008, ora 21:10
3022 citiri
Galceava in PNL: Orban il acuza pe Tariceanu ca declanseaza un conflict in partid

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu i-a cerut demisia lui Ludovic Orban, afirmand ca regulile trebuie aplicate pentru toate organizatiile cu rezultate slabe, in replica liderul PNL Bucuresti reprosandu-i ca declanseaza un conflict in partid, in loc "sa se suie cu bocancii" pe PD-L.

Surse din Biroul Politic Central al PNL au precizat pentru NewsIn ca sanctionarea organizatiilor cu un scor sub 15% a fost adusa in discutie chiar de catre Tariceanu, si nu de coordonatorul campaniei Bogdan Olteanu, cel care trebuia sa elaboreze analiza rezultatelor obtinute de partid in alegerile locale.

Tariceanu a spus de la inceput ca toate organizatiile aflate in aceasta situatie trebuie sa isi depuna mandatul, insa Orban, secondat de Crin Antonescu si Norica Nicolai au invocat faptul ca decizia privind demisia conducerii PNL Bucuresti este una incorecta si au propus dizolvarea conducerilor organizatiilor de sectoare, facand trimitere la prevederi statutare potrivit carora presedintele PNL Bucuresti este doar coordonatorul sectoarelor si nu poate impune decizii la nivelul acestora.

"Bai Caline, tu te iei de mine, nu de presedintele organizatiei Hunedoara. Nu-ti dai seama ce declansezi in partid?", a replicat Orban, potrivit sursei citate.

Aceleasi surse mai sustin ca intrega disputa s-a purtat intre Tariceanu si Orban, sustinut de Norica Nicolai si Crin Antonescu, restul membrilor BPC incercand doar sa aplaneze conflictul. "Cum sa-mi dau demisia, ar insemna sa recunosc ca sunt responsabil de ceva", a mai comentat liderul pe Bucuresti.

Orban a sustinut ca nu poate fi facut responsabil de scorul de la Capitala intrucat a fost vorba despre un vot politic, iar perceptia partidului la nivelul Bucurestiului este ce care a contat, inclusiv perceptia unor ministri liberali care au fost contestati public si nu prestatia sa in campania electorala. Orban ar mai fi spus ca toata lumea a laudat profesionalismul sau si programele pe care le-a prezentat in campanie.

Sursele citate mai spun ca Orban a reprosat faptul ca "in loc sa se suie cu bocancii pe PD" si in loc sa pregateasca alegerile parlamentare, Tariceanu declanseaza un conflict in partid. El a mai spus ca intreaga echipa de campanie este co-responsabila pentru rezultatul de la Bucuresti, in conditiile in care a acceptat sa lucreze cu firma lui Dan Andronic si sa respecte strategia partidului.

Liderul PNL a intarit faptul ca nu va demisiona sub nicio forma. "Eu nu fac decat sa aplic reguli. Nu pot sa-ti fac un favor tie", a fost replica lui Tariceanu, care a insistat asupra faptului ca trebuie respectata decizia anterioara a Delegatiei Permanente a PNL potrivit careia organizatiile cu un scor de sub 15 % trebuie sa isi depuna mandatul.

Premierul spaniol anunță că se gândește la demisie: "Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc". Ancheta care l-ar putea face pe Pedro Sánchez să renunțe la funcție
Premierul spaniol anunță că se gândește la demisie: "Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc". Ancheta care l-ar putea face pe Pedro Sánchez să renunțe la funcție
Într-un mesaj postat pe rețeaua socială X și intitulat ”Scrisoare către cetățeni”, premierul spaniol Pedro Sánchez a anunţat miercuri, 24 aprilie, că "se gândeşte" la o eventuală...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Tariceanu, #Orban, #demisie, #PNL, #conflict , #PNL