Intelegere PSD-PNL, parafata pe un blocnotes

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 07:33
3112 citiri
Intelegere PSD-PNL, parafata pe un blocnotes

PSD si PNL s-au intalnit neoficial dupa negocierile ce au avut loc duminica, la Palatul Parlamentului, pentru a stabili termenii unei viitoare aliante.

La ora 21.45, s-au reunit Mircea Geoana, Dan Voiculescu, Adrian Nastase, Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Olteanu si Cristian David, scrie Gardianul.

Se pare insa ca intelegerea lor a cazut dupa ce PNL-istii au aflat mirati de decizia PSD de a face un guvern cu PD-L, iar Geoana ar fi spus in partid ca orice intelegere a cazut pentru ca Tariceanu si-ar fi inchis duminica seara telefonul si nu a mai putut fi contactat.

Insa intalnirea respectiva a avut loc, altul fiind motivul pentru care colaborarea dintre cei doi s-a sfarsit.

Cei sase au hotarat duminica sa il lase pe Traian Basescu sa faca prima nominalizare de premier si apoi sa o respinga in Parlament ca mai apoi sa il propuna pe Mircea Geoana ca premier.

Ei urmau sa faca o alianta in baza Legii partidelor, articolul 36, care permite formatiunilor politice intrate in Legislativ sa poata constitui aliante pentru sustinerea guvernarii daca nici un partid nu a obtinut majoritatea parlamentara.

Pentru ca cei sase nu aveau la ei hartii cu antet sau coli A4, lucrurile decise au fost scrise de Bogdan Olteanu pe 4-5 foi rupte dintr-un blocnotes pe care au semnat cu totii, mai putin Mircea Geoana care a spus ca este suficient ca si-a dat cuvantul.

Geoana a anuntat senin, luni, dispozitia pentru o colaborare cu PD-L pentru formarea unui nou Guvern.

#intalnire neoficiala, #Geoana, #Tariceanu, #formare Guvern , #PNL