Ludovic Orban a pierdut sefia PNL Bucuresti

Duminica, 22 Iunie 2008, ora 19:01
3078 citiri
Ludovic Orban a pierdut sefia PNL Bucuresti

Calin Popescu Tariceanu a castigat batalia de duminica si a preluat conducerea interimara a organizatiei PNL Bucuresti.

Nici demisie, nici demitere. PNL a gasit formula indirecta a debarcarii lui Ludovic Orban, prin dizolvarea filialei liberale a Capitalei.

Mai exact, conducerile a patru organizatii PNL din Bucuresti, respectiv din sectoarele 2, 3, 4 si 5, au fost dizolvate, prin decizia conducerii PNL.

Astfel, Consiliul de Coordonare a PNL Bucuresti a fost dizolvat, prin vacantarea functiilor, iar Delegatia Permanenta a aprobat aceasta decizie a Biroului Politic.

Ludovic Orban nu scapa de securea presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu, dar mai are sansa de a-si impune oamenii la filialele de sector.

"Am acceptat aceasta decizie pentru unitatea partidului. Nu am cedat nici eu, nici Tariceanu", a mai spus Orban, dupa sedinta Biroului Politic PNL.

Ludovic Orban s-a etichetat ca avand acum statutul de "soldat al PNL".

Orban a mai spus ca interventia impaciuitoare a lui Mircea Ionescu Quintus, veteran al liberalilor si prezent la reuniunea de duminica, a determinat conducerea PNL sa gaseasca formula sefiei comune interimare a organizatiei de Bucuresti.

Istoria relatiei lui Tariceanu cu adversarul sau de azi include si momentul congresului din 2005 cand refuza sa-l promoveze pe presedintele PNL Bucuresti Ludovic Orban pe lista Biroului Politic. Tot in 2005, Tariceanu refuza sa-l sprijine pe Orban in batalia din interiorul Aliantei pentru candidatura la primaria Capitalei.

Recent, Ludovic Orban a recunoscut, in disidenta lui intraliberala, ca, spre deosebire de Olteanu si Tariceanu, nu se simte confortabil sa negocieze cu Hrebenciuc, Mitrea, Iliescu sau Nastase. Desi afirma ca presedintele Basescu face rau Romaniei in haina de presedinte, Orban mai spune ca PNL trebuie sa-si pastreze disponibilitatea de a discuta cu PD-L.

Liderii organizatiilor judetene PNL aveau, inaintea Delegatiei Permanente, pareri impartite in privinta conflictului Tariceanu-Orban, astfel incat unii considerau ca cel mai indicat pentru liberali ar fi aplanarea oricaror tensiuni si pregatirea alegerilor din toamna, iar altii pledau pentru aplicarea sanctiunilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul Congres al Forţa Dreptei va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte...
#PNL, #Orban, #Ludovic Orban , #PNL