Ludovic Orban: Este in interesul USL ca Tariceanu sa candideze in sectorul 1

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 17:36
1832 citiri
Ludovic Orban: Este in interesul USL ca Tariceanu sa candideze in sectorul 1
Foto: Nasul

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, joi, ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu a fost votat in Delegatia Permanenta a organizatiei sectorului 1 ca si candidat pentru functia de senator, liberalul apreciind ca Tariceanu este sustinut "energic" in cadrul filialei.

"In sectorul 1 va candida dl Tariceanu. PNL sector 1 a votat ca si candidat la Senat pe dl Tariceanu. Aceasta candidatura este in interesul Uniunii Social - Liberale, dl Tariceanu beneficiaza de o cota de incredere si de o intentie de vot foarte mare (...) De asemenea, acesta este o candidatura practic pe un colegiu care a apartinut domnului Antonescu si trebuie prevalata cu o candidatura de calibru similar. Nu in ultimul rand, dl Tariceanu este in mod evident sustinut energic in cadrul organizatiei si de primarul sectorului 1 Andrei Chiliman, care are un cuvant foarte important in desemnarea candidatilor in sectorul 1", a declarat Ludovic Orban.

El a precizat ca este in interesul USL ca fostul premier sa candideze in sectorul 1 pentru functia de senator. "Nu am fost informat de nicio negociere care sa fii fost validata in Delegatia Permanenta al PNL. Chiar daca a existat intentia de a ceda acest colegiu la PC, cred ca interesul USL este ca in acel colegiu sa fie candidat dl Tariceanu. Trebuie sa fie o personalitate care sa fie la nivelul dl Antonescu, care a plecat din acest colegiu", a mai sustinut liberalul.

Alegeri parlamentare 2012: Vezi unde candideaza Tariceanu

Filiala sector 1 a PNL este nemultumita de conducerea centrala care a decis sa cedeze PC un colegiu de senator unde primarul Andrei Chiliman il voia pe Calin Popescu Tariceanu.

Directorul ANOFM Bucuresti, Dumitru Pelican (PC), va candida la alegerile parlamentare pentru un post de senator in sectorul 1 din Capitala, au declarat joi surse din PNL si PSD. Pelican va candida pe locul rezervat de Chiliman fostului premier Calin Popescu Tariceanu, actualmente deputat de Ilfov.

Surse din USL au declarat ca PNL ar fi cedat miercuri seara colegiul lui Tariceanu catre PC.

Andrei Chiliman sustine insa ca filiala a votat ca acel colegiu sa revina lui Tariceanu, fostul premier fiind prins acum in mai vechea disputa pe care primarul sectorului 1 o are cu conducerea centrala, in special cu Crin Antonescu.

"Eu nu stiu sa fi existat asemenea discutii (privind cedarea catre PC a locului de senator). Dorinte poate sunt, dar discutii nu au fost. Nu se poate negocia peste capul organizatiei", a precizat edilul sectorului 1, despre candidatura lui Pelican in locul lui Tariceanu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tariceanu USL Orban candidatura, #Tariceanu alegeri sector Bucuresti, #Tariceanu parlamentare senator candidatura , #PNL
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Nu stiu daca este in interesul nostru sa votam pentru el...