Ludovic Orban ii arata obrazul lui Tariceanu

Luni, 23 Martie 2009, ora 23:03
4946 citiri
Ludovic Orban ii arata obrazul lui Tariceanu

Prim-vicepresedintele Ludovic Orban a punctat luni cateva dintre motivele care au stat la baza deciziei sale de a vota impotriva lui Calin Popescu Tariceanu la Congresul PNL desfasurat zilele trecute.

Dupa ce l-a omagiat pe actualul lider al liberalilor, Crin Antonescu, pe care l-a sprijinit puternic sa ajunga la carma PNL, Orban a explicat ca Tariceanu a gresit foarte tare conducand autoritar partidul, deseori fara sa se consulte cu liderii acestuia.

Invitat in emisiunea "Stirea Zilei" de la Antena 3, acesta s-a referit in primul rand la decizia luata de Tariceanu, nu o data ci de trei ori, de a numi ministri independenti in posturi cheie.

El a precizat ca se refera la fostul dar si actualul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, la fostul ministru de Externe, Lazar Comanescu si la fostul ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos, despre care Ludovic Orban sustine ca are informatii potrivit carora acesta ar fi viitoarea propunere a PD-L pentru functia de comisar european.

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele PNL nu a ezitat sa faca doua-trei remarci acide la adresa modului in care Tariceanu si-a tratat colegii in momente dificile pentru ei, si a dat si doua exemple.

"Mi s-a cerut demisia dupa accidentul din iarna si am refuzat. I-am spus ca eu cred in institutiile partidului, ca sunt nevinovat, sa convoace Delegatia Permanenta si daca acolo se va decide, voi demisiona", a declarat Orban.

In schimb, el a dezvaluit ca in cazul fostului ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, situatia a fost si mai neplacuta, acesta beneficiind de "un tratament diferit".

"Eu i-am cerut lui Cristian Adomnitei in Biroul Permanent sa isi dea demisia, Tariceanu nu i-a cerut-o. In schimb a doua zi, marti, l-a demis, ca sa isi arata autoritatea. Eu l-am tratat omeneste, era intr-o situatie din care nu mai putea iesi", a povestit Orban despre momentul schimbarii lui Adomnitei de la carma Ministerului Educatiei.

In schimb, Orban a tinut sa evidentieze ca noua conducere nu poarta ranchiuna colegilor din "tabara Tariceanu", anuntand ca, luni, atat fostul premier cat si sustinatorul lui, Puiu Hasotti, au fost reconfirmati si prin votul sau in functiile de lider de grup parlamentar, in Senat si in Camera Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ludovic Orban Tariceanu, #Orban demisie accident, #Orban Tariceanu Adomnitei , #PNL