Marko Bela: Guvernul nu o sa cada, UDMR e pregatita sa guverneze

Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 14:08
1942 citiri
Marko Bela: Guvernul nu o sa cada, UDMR e pregatita sa guverneze

Guvernul Boc nu o sa cada in urma motiunii de cenzura depusa de PNL si UDMR, insa Uniunea este pregatita sa guverneze, a declarat, sambata, liderul UDMR, Marko Bela.

"Daca ar avea loc infiintarea unui nou guvern, noi am prefera sa fie dupa alegerile prezidentiale. UDMR trebuie sa aiba in vedere greutatea pe care o va avea si cu ce partener va guverna. UDMR nu doreste sa guverneze pentru portofolii, ci pentru principii, care se traduc in masuri guvernamentale", a mai spus Marko Bela.

Senatorul a mai precizat ca "nu ar fi de dorit" un nou guvern inainte de alegerile prezidentiale, desi actuala coalitie de guvernamant "demult nu mai este o coalitie".

Politicianul a facut apoi scurte referiri si la campania electorala si a cerut sprijin pentru Kelemen Hunor. El a afirmat ca este foarte importanta perioada dintre cele doua tururi de scrutin. "UDMR va influenta in ce directie buna sau mai putin buna va merge tara", a conchis liderul Uniunii.

UDMR a desemnat sefii campaniei prezidentiale a presedintelui executiv al Uniunii, Kelemen Hunor. Consiliul Permanent al Uniunii a hotarat ca sef de campanie sa fie Kovacs Peter, iar loctiitorul sefului de campanie va fi Porcsalmi Balint.

La Targu Mures a avut loc, sambata, sedinta ordinara a Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU).

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a fost ales, in cadrul Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), intrunit, in 27 iunie, la Targu Mures, drept candidat al formatiunii pentru alegerile prezidentiale.

Kelemen Hunor: Este un circ politic permanent

Candidatul UDMR la presedintia Romaniei, Kelemen Hunor, a sustinut ca, in acest moment, tara este condusa de doua guverne, unul PDL si altul PSD, care trag in directii opuse, transmite corespondentul NewsIn.

"Avem o tara, avem doua guverne. Cum vom proceda domnule prim ministru? In acest moment tara este condusa de doua guverne diferite: intr-o directie de PD-L si in alta de PSD. Ei nu se inteleg si din aceasta neintelegere de opt-noua luni cetateanul nu vede altceva decat un circ politic permanent si are impresia ca este lasat singur. Nimeni nu se mai ocupa de problemele cetatenilor, oamenii se simt tradati", a spus Kelemen Hunor, de la tribuna Consiliului Reprezentantilor Unionali, care a avut loc la Targu Mures.

El a criticat apoi masurile luate de Guvernul Boc, afirmand ca premierul a "decuplat tara de Guvern" si ca se indreapta spre prapastie.

"Cand premierul spune ca apasa pe acceleratie, confunda pedalele, apasa pe ambreiaj. A decuplat tara de guvern si, fara motor, cu o viteza mare ne indreptam catre prapastie. Nu stiu daca vom cadea in prapastie sau vom reusi sa ne oprim pe marginea ei.

Eu cred ca Romania are nevoie de un nou Guvern si un nou program politic fiindca in acest ritm, in doua-trei luni, amintirea perioadei coalitiei PNL-UDMR, a guvernului Tariceanu va fi o amintire frumoasa. Oamenii fac comparatii cum traiesc acum si cum au trait. In plus, acum nu mai exista sperante, nu mai exista nimic, doar lipsa sigurantei zilei de maine", a afirmat Kelemen Hunor.

Politicianul a mai declarat corespondentului NewsIn ca si daca se va face o campanie a dosarelor lui nu-i este teama. "Nu am cu ce sa fiu santajat, am zis de la bun inceput ca eu am un mare avantaj fata de ceilalti: nu sunt santajabil nici cu trecutul meu, nici cu prezentul meu. Stau linistit, dar sper ca nu va trebui sa fie o campanie pe dosare si santaje.

Vorbim despre functia suprema in statul roman si ar trebui sa vorbim nu despre ce facem in urmatorii cinci ani, ci in 10-15 ani in aceasta tara, cum sa o modernizam", a afirmat aspirantul la functia suprema in stat. El a adaugat ca, daca va fi o lupta de dosare, "iarasi vom rata examenul, care este important si pentru Romania si pentru clasa politica".

Pozitia de minoritar nu este un handicap

Kelemen considera ca pozitia de minoritar nu este un handicap. "Sunt un om tanar, deschis, pregatit, cu o experienta politica si asta este mai important decat faptul ca sunt maghiar in Romania. Acest lucru nu ar trebui sa conteze", a spus politicianul. El a mai precizat ca va avea mesaje diferite pentru toate zonele tarii, dar nu vor fi mesaje duplicitare.

Consiliul Reprezentantilor Unionali a stabilit si coordonatorii campaniei electorale: Kovacs Peter, care se va ocupa de campanie in ansamblu si Porcsalmi Balint, care se va ocupa exclusiv de candidat.gu Mures are loc, sambata, la Palatul Culturii, sedinta ordinara a Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU). Ordinea de zi propusa este: informare politica prezentata de presedintele UDMR; raportul semestrial al Prezidiului Executiv al Uniunii, precum si chestiuni organizatorice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marko Bela UDMR guvernare, #Marko Bela motiune cenzura, #campanie electorala Kelemen Hunor , #PNL