Motiunea de cenzura a fost respinsa

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 14:20
4060 citiri
Motiunea de cenzura a fost respinsa

Motiunea de cenzura initiata de PNL si UDMR impotriva Guvernului Boc a fost respinsa joi in urma votului acordat de parlamentari.

In urma votului s-au inregistrat 112 in favoarea motiunii, iar 137 de voturi impotriva, in conditiile in care au fost 121 de semnatari ai motiunii, anunta Antena 3.

"Din totalul de 471 de senatori si deputati, doar 348 au fost prezenti. In total au fost exprimate 251 de voturi din care 2 au fost anulate. 112 au fost pentru si 137 contra, iar numarul total de voturi exprimate a fost de 249", a declarat un senator.

Pentru a trece motiunea de cenzura avea nevoie de 236 de voturi din partea parlamentarilor, insa cei de la PSD si PD-L au anuntat in cursul diminetii de joi ca nu vor vota.

Prezentarea textului motiunii de cenzura in fata parlamentarilor s-a lasat cu replici acide intre premierul Emil Boc, presedintele PNL, Crin Antonescu, fostul premier Calin Popescu Tariceanu si fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian.

In timpul discursului sau premierul Emil Boc l-a numit pe Varujan Vosganian "titirez", asta dupa ce presedintele liberal Crin Antonescu il compara pe seful Executivului de la tribuna parlamentara cu un mecanic de tren beat, "beat de euforia puterii".

Emil Boc le-a transmis liberalilor ca s-a inchis definitiv epoca in care se dadeau bani clientelii politice, asa cum era pe vremea lor.

Motiunea de cenzura pe legea unica a salarizarii a fost depusa joi de liberali si de membrii Uniunii Democrate Maghiare din Romania.

Principalul repros adus de PNL si UDMR este acela ca legea unica nu ar fi trebuit facuta intr-o perioada in care economia tarii este afectata de criza.

Liberalii au avut nevoie de sustinerea UDMR pentru a intruni numarul de semnaturi necesar depunerii motiunii. Initial, legea amendata trebuia sa fie cea a educatiei, insa UDMR a ales sa depuna motiunea pe textul legii salarizarii unitare pentru ca este cea mai contestata de catre diferitele categorii bugetare afectate si, totodata, cea mai "nepregatita" lege dintre cele trei pachete pe care Guvernul si-a asumat raspunderea.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#motiune cenzura respinsa, #motiune cenzura PNL UDMR , #PNL