Olteanu: Congresul PNL este inutil

Sambata, 07 Februarie 2009, ora 11:29
2900 citiri
Olteanu: Congresul PNL este inutil

Deputatul Bogdan Olteanu nu vede rostul Congresului PNL care se va desfasura pe 21 martie, prin care se va alege noua conducere a partidului, considerand ca este mai degraba un semn de lupta pentru putere.

"Cred ca mai e un semn de nervozitate - ceea ce nu e de acceptat la un partid serios, care avea oricum alegeri interne programate peste cateva luni. Dar nu mai conteaza, zarurile sunt aruncate", scrie vicepresedintele PNL pe blogul personal.

Acesta sustine ca in conditiile in care PNL a avut tot felul de presedinti "de la disidenti anticomunisti pana la contabili ceausisti, de la teoreticieni la practicieni, de la saraci la bogati, de la conservatori la progresisti", alegerile nu isi mai au practic rostul.

Povestind istoria partidului pe care il reprezinta, Olteanu este de parere ca atat timp cat PNL nu este un partid lider, "nu in numele presedintelui sta".

Mai mult, acesta se arata neincrezator in sansele PNL de a veni la putere. "Nu cred ca vom deveni lideri. Ne bazam, insa, pe credibilitatea catorva lideri si ne bazam pe prestatia Guvernului liberal. In mare masura, aceste doua contributii ne-au ridicat de la un scor de balama la un 20% decent", isi continua acesta pledoaria.

Lui Olteanu i se pare normal ca Emil Boc sa il atace pe Tariceanu, insa daca partidul decide sa schimbe conducerea inseamna ca isi asuma aceste interpretari.

"Daca lideri liberali spun ca Tariceanu e un conducator consumat, ca Orban a fost un ministru rau sau ca Antonescu a lipsit de la sedintele Camerei, riscam sa-i convingem de asta pe alegatorii nostri. Iar daca judecatile de valoare si propunerile de lideri ai partidului le va face, in continuare, alde Morega, s-ar putea sa-i convingem de contrariu pe aceiasi alegatori ai nostri, care nu fac parte din acelasi segment cu domnul mentionat, oricum am desena segmentul", este de parere Bogdan Olteanu.

Totodata, fostul presedinte al Camerei Deputatilor a declarat ca il va sustine in continuare pe Calin Popescu Tariceanu, caci "are obraz".

Indiferent de rezultatul alegerilor din martie, Olteanu este de parere ca PNL trebuie sa revina la misiunea sa, "care nu este nici inlocuirea lui Tariceanu, nici marginalizarea lui Antonescu, ci schimbarea lui Traian Basescu de la Cotroceni".

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#PNL, #Bogadan Olteanu, #conducere partid, #congres PNL, #Calin Popescu Tariceanu , #PNL