ONG-ul lui Tariceanu ii raspunde lui Iohannis: Grupul nu e "hranit" de PSD, ci de dezacord

Sambata, 14 Iunie 2014, ora 09:59
2040 citiri
ONG-ul lui Tariceanu ii raspunde lui Iohannis: Grupul nu e "hranit" de PSD, ci de dezacord
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Noua formatiune a fostului premier liberal Calin Popescu Tariceanu, Grupul de Initiativa pentru Pastrarea Identitatii Liberale, sustine ca presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, i-a jignit pe colegii liberali care "nu impartasesc planurile de fuziune ale actualei conduceri interimare a PNL si ale fortelor politice aflate sub tutela lui Traian Basescu".

"'PNL s-a angajat pe drumul unificarii dreptei, pe un drum european si acest lucru i-a dus la disperare pe competitori', a spus presedintele interimar al PNL. Ii aducem la cunostinta domnului Iohannis ca nu PNL s-a angajat pe asa-zisul drum de unificare a dreptei, ci conducerea demisionara a PNL.

Ii mai reamintim ca in urma rezultatelor nesatisfacatoare de la alegerile pentru Parlamentul European, domnia sa a fost primul care si-a recunoscut vinovatia si incompetenta, prezentandu-si in mod onorabil demisia din functia de prim-vicepresedinte al PNL.

Paradoxal, fara legitimitate si impotriva Statutului partidului, conducerea demisionara, cea care a tarat PNL pe un drum politic gresit, persevereaza si escaladeaza in eroare, impingand partidul spre disparitie", se afirma in comunicatul formatiunii conduse de Tariceanu.

Referitor la afirmatia lui Iohannis ca "liberalismul trebuie sa traiasca in PNL, si nu in bratele unei formatiuni cvasi-politice hranite de PSD", Grupul initiat de Tariceanu raspunde ca "fuziunea cu PDL, care avanseaza ca si cum ar fi fost decisa deja de Congres, va marca sfarsitul PNL si, pe cale de consecinta, liberalismul va fi dat afara din casa sa construita cu 139 de ani in urma, dupa care va fi inlocuit cu doctrina 'haos' a noului proprietar, Traian Basescu".

Iohannis: Formatiunea lui Tariceanu, creata si hranita de PSD

"Grupul nu este 'hranit' de PSD, ci de dezacordul unui important numar de liberali vizavi de planul de desfiintare a PNL, dirijat din umbra de mai multi ani de Traian Basescu si al carui complice a devenit zilele acestea domnul Iohannis.

Toate incercarile Presedintelui Romaniei de a-si asigura un suport politic dupa incheierea mandatului au esuat si acapararea PNL pare sa fi devenit ultima sa solutie. Astfel, el si oamenii lui se vor putea ascunde in spatele a 139 de ani de prestigiu liberal si vor incerca sa faca uitate pacatele regimului Basescu, care a fost renegat de electorat in doua randuri de alegeri. Din pacate, acest pericol nu a fost sesizat de un numar de colegi din PNL, printre care se afla si presedintele interimar", se afirma in comunicatul Grupului de Initiativa.

"Amenintarile voalate legate de excluderi viitoare din PNL pentru delictul de opinie contrara conducerii demisionare nu fac decat sa confirme ca viitorul congres nu este chemat sa analizeze erorile care au dus la esecul din alegeri si nici sa dezbata directia viitoare a PNL, ci ca are un singur obiectiv, acela de a adopta o politica anti-liberala dirijata de la Cotroceni. [...]

Nu credem ca mira pe nimeni teama domnului Iohannis de competitie reala la viitorul congres, pentru ca in asemenea imprejurari victoria nu se castiga doar cu o statura atletica, cu excluderi, cu amenintari sau etichetari", se mai arata in comunicatul Grupului de Initiativa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#formatiune Tariceanu atac Iohannis, #Tariceanu atac Iohannis , #PNL