Orban: Tariceanu nu mai este eficient in fruntea PNL-ului

Duminica, 11 Ianuarie 2009, ora 10:53
2807 citiri
Orban: Tariceanu nu mai este eficient in fruntea PNL-ului

Esecul de la alegerile parlamentare si ratarea unei coalitii guvernamentale l-a determinat pe Ludovic Orban, vicepresedintele PNL, sa isi depuna candidatura pentru presedintia partidului, motivand ca Tariceanu nu mai este eficient in acest post.

Fostul ministru al Transporturilor crede ca "PNL are nevoie de o schimbare, o asezare ca partid de opozitie, iar obiectivul pe care-l are in aceasta candidatura si pentru care isi asuma si raspunderea este castigarea alegerilor de catre PNL in 2012, anunta acesta intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei.

"Calin Popescu-Tariceanu, nu mai are aceeasi eficienta ca inainte de alegeri. Toate deciziile importante luate de PD au fost cenzurate si impuse de Traian Basescu chiar impotriva conducerii partidului", a precizat liderul liberal. Ludovic Orban spune ca il apreciaza pe Tariceanu, dar PNL are nevoie de cateva lucruri in plus.

O posibila alegere a noului sef al partidului national liberal va avea loc cam in sase luni din momentul intrunirii Delegatiei Permanente, probabil in luna iunie - iulie. Vicepresedintele PNL spune ca nu merita sa "fie sabotat" in primavara de catre liderul partidului.

"Am spus atunci ca nu meritam un astfel de tratament. Se putea gasi o solutie... Sigur, acum, dupa alegeri, situatia s-a schimbat. Tariceanu a fost patru ani premier, dar partidul a trecut in opozitie si este foarte dificil pentru cel care l-a condus sa aiba aceeasi eficienta, aceleasi rezultate si, in plus, sa-i creasca si performanta. El nu mai poate, PNL are nevoie de o primenire.

Soarta PNL dupa alegeri a fost hotarata intr-un cerc restrans de Calin Popescu-Tariceanu, Cristian David si Bogdan Olteanu. In urmatoarea perioada, partidul va avea maturitatea sa judece tot ceea ce s-a intamplat, apoi sa-l aseze pe fiecare membru pe pozitia pe care o merita", a declarat Orban.

Cu toate ca are ce sa obiecteze membrilor PNL cand este vorba despre negocierile din noiembrie, Orban cred ca "Traian Basescu a vrut de la inceput sa formeze un guvern PDL-PSD, pentru ca nu l-au interesat decat alegerile prezidentiale din 2009". Vicepresedintele PNL a mentionat ca Patriciu si Tariceanu au fost oamenii care l-au convins sa intre in acest partid, dar Patriciu nu are cel mai greu cuvant de spus.

"Patriciu este un om care sprijina candidati sau formatiuni politice in functie de cum considera ca ii reprezinta interesele si obiectivele partidului. Este liberal din 1990. Asta nu inseamna ca toate ideile pe care le exprima Patriciu trebuie in mod obligatoriu sa fie bune pentru PNL, a mai spus acesta.

Ludovic Orban este de parere ca PNL a pierdut alegerile pentru ca nu a cedat presiunilor populiste. "PNL nu a cedat la niciun fel de presiune populista facuta inainte de campania electorala de opozitie, de la marirea salariilor profesorilor pana la cresterea cu 50% a pensiilor pentru cei incadrati in grupa I.

Erau masuri nerealiste si nesustenabile din punct de vedere economic. Ca partid aflat la guvernare, PNL nu putea sa faca pe orbul si sa accepte luarea unor astfel de masuri", a precizat acesta.

Orban este constient insa ca anumiti ministrii din cabinetul Tariceanu au adus un deficit de imagine partidului National Liberal.

"Pe de alta parte, au existat unele stangacii in ceea ce priveste numirea unor ministrii. Poate ca, daca exista o consultare mai larga a partidului in toate deciziile importante, ar fi fost mai bine pentru partid. A existat si o anumita stangacie in materie de comunicare din partea multora dintre membrii PNL aflati in pozitii publice", a mai precizat vicepresedintele liberal.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Ludovic Orban, #candidatura presedinte, #Partidul National Liberal, #Calin Popescu Tariceanu, #neeficient , #PNL