Ziare.com

PNL cere eliminarea angajamentelor de loialitate

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 14:03

   

PNL cere eliminarea angajamentelor de loialitate
Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu a declarat miercuri ca principala caracteristica a actualului Guvern este nepotismul, angajarea nepoatei lui Boc la Cancelarie fiind o dovada in acest sens.

Liberalii propun eliminarea formularelor de loialitate pentru angajatii DLAF si Corpului de Control, informeaza NewsIn.

Presedintele PNL a spus ca nu poate sa nu remarce modul in care se fac angajarile in aparatul din subordinea Guvernului, referindu-se la informatiile aparute in presa legate de angajarea Mihaelei Boc, ruda a premierului si de dorinta guvernantilor de a politiza aparatul administrativ.

Fostul premier a criticat din nou Ordonanta guvernamentala 3/2009, prin care premierul Boc a operat modificari in structura Cancelariei, DLAF si a Corpului de Control, aratand ca liberalii s-au adresat, printr-o scrisoare, Comisiei Europene si au depus amendamente in Parlament.

Tariceanu a spus ca i-a trimis o scrisoare vicepresedinetelui CE, Sim Callas, si comisarului pentru integrare, Olli Rein, atentionand asupra faptului ca, prin decizia premierului, DLAF devine un instrument prin care cei care fraudeaza fondurile europene sunt pusi la adapost.

"Tot astazi, PNL a depus amendamente la Comisia de administratie publica in legatura cu necesitatea eliminarii din textul Ordonatei a angajamentului de loialitate si a dreptului primului-ministru de a angaja si elibera din functie in mod discretionar angajatii din structurile administratiei Guvernului", a mai spus liderul PNL.

Legat de politizarea functiilor din aparatul administrativ, atat prin ordonanta ce priveste aparatul de lucru al Guvernului, cat si prin initiativa deputatilor Mircea Dusa si Petru Calian de a politiza institutia prefectului, Tariceanu a aratat ca premierul Boc este lipsit de consecventa.

Tariceanu a amintit despre o initiativa a PD din 2004, semnata inclusiv de Emil Boc, prin care se denunta politizarea Corpului de Control al Guvernului si pericolul acestui demers pentru lupta anticoruptie.

"Domnul Boc are o consecventa care tine intre cateva luni si un an-doi", a comentat Tariceanu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 660 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DESIGUR ANTON DORESTE ELIMIAREA...LOIALITATII ASTFEL INCAT...

oamenii din jurul lui Boc sa nu aiba responsabilitatea legala in fata premierului,atunci cand ...controleaza matrapazlacurile arogantului a.ntipatic si penibil!

 

In mod sigur astia au plasat Saftoi prin Guvern !

Domnul Boc trebuia sa sfinteasca si sa cerceteze de microfoane cladirea guvernului .
Ce le mai place tradarea tradicenilor !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor