PNL la cutite: Tariceanu, propus ironic sef de campanie pentru Antonescu

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 15:00
2324 citiri
PNL la cutite: Tariceanu, propus ironic sef de campanie pentru Antonescu

Sedinta PNL de marti, organizata pentru analizarea rezultatelor la alegerile europarlamentare, a demonstrat ca vechiul conflict intre vechea si noua conducere mocneste inca.

Pe de-o parte, vechea garda, condusa de fostul premier Tariceanu, a cerut socoteala noii echipe de conducere pentru rezultatul din alegeri, pe de alta, actualii sefi ai partidului au reprosat primilor ca au facut non-combat sau chiar mai rau, informeaza inpolitics.ro

Conform sursei citate, singurul care a adoptat o pasivitate totala pe parcursul disputelor a fost Ludovic Orban, lucru care a reusit sa puna pe ganduri ambele tabere.

Atacul lui Tariceanu

In sedinta de marti a Biroului Permanent PNL, fostul premier a reprosat noii conduceri ca a facut o serie de erori, intre care disocierea de fosta guvernare, lipsa mesajelor economice sau distantarea de clasa afaceristica.

Pozitia sa a fost sustinuta de Bogdan Olteanu, care a dat un exemplu de strategie gresita, in sensul ca PNL trebuia sa forteze guvernul sa faca public acordul cu FMI.

Replica a fost pe masura, mai multi membri ai conducerii actuale spunandu-i fostului premier ca ponderea reala a PNL este cea actuala, de 14-15%, in toamna trecuta fiind obtinut un scor mai bun doar gratie pomenilor electorale ale guvernului si, in special, a faptului ca sume uriase de bani de la buget au fost dirijate catre circumscriptiile unde au candidat Tariceanu si amicii sai politici.

Mai mult, nu au lipsit ironiile legate de modul in care a intrat Tariceanu in Parlament, in urma unei redistribuiri suspecte.

Tot in mod ironic, lui Tariceanu i s-a propus sa preia sefia campaniei electorale a lui Crin Antonescu pentru la toamna. Lovitura a fost receptionata din plin de catre Tariceanu, care dupa 5 minute s-a ridicat, nervos, de la masa, parasind sala.

Dosare penale in mana lui Basescu?

Un alt aspect discutat in sedinta a fost pasivitatea suspecta de care au dat dovada pe durata campaniei fostii membri ai guvernului, care s-au dat la fund doar pentru a reveni, in forta, pe ecranele TV exact dupa alegeri.

"Sa fie de vina faptul ca multi dintre cei de fata au dosare penale care sunt in mana lui Basescu si "joaca" asa cum trebuie?" a fost intrebarea aruncata, retoric, de catre aripa Antonescu fostilor lideri.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...