Scandal in PNL Satu Mare: Tariceanu a fost reprimit, seful filialei sustine ca e ilegal

Joi, 22 Mai 2014, ora 16:42
4318 citiri
Scandal in PNL Satu Mare: Tariceanu a fost reprimit, seful filialei sustine ca e ilegal

Calin Popescu Tariceanu si-a depus, joi, adeziunea la PNL Satu Mare, iar ea a fost aprobata de toti cei 19 membri ai organizatiei judetene prezenti la sedinta, dar presedintele interimar al filialei, Virgil Enatescu, afirma ca votul a fost ilegal si nestatutar.

Enatescu a declarat ca doar el sau jumatate plus 1 dintre membrii Biroului Permanent al PNL Satu Mare puteau convoca sedinta, iar acest lucru nu s-a intamplat, cei mai multi dintre acestia nefiind la curent cu cele intamplate.

"Nu cred ca a fost o sedinta legala, majoritatea membrilor nu s-au prezentat. Cum au aparut 19 membri, nu stiu. Nu e o sedinta statutara", a declarat Virgil Enatescu la postul Antena3.

Tariceanu revine in PNL: Demisia a fost un gest extrem de protest

Antonescu, despre revenirea lui Tariceanu: Un fugar decazut, o sluga a PSD nu ne face noua congres

Intr-o interventie ulterioara la Realitatea TV, acesta a declarat ca sedinta s-a facut cu "disidentii" partidului.

"S-a facut o sedinta, cu disidentii, si la municipala si la judeteana, la interval de jumatate de ora. S-au grabit foarte tare. Se spune ca au fost 19 persoane (...) Dar eu ma intreb, dansul, avand buletin de Bucuresti, de ce a trebuit sa vina tocmai la noi in colt de tara ca sa intre in partid?", a declarat Virgil Enatescu.

Liderul interimar al filialei judetene a PNL a declarat ca niciunul dintre apropiatii sai in Biroul Permanent judetean nu a fost informat in legatura cu aceasta actiune.

"E un grup minor care a organizat si a intors totul pe dos, un grup de specialisti in astfel de actiuni. Nu cred ca este legala, trebuie vazut, eu oricum o contest", a mai anuntat presedintele interimar al PNL Satu Mare.

Virgil Enatescu a acuzat-o de toata tevatura pe o doamna membra a organizatiei care "a facut propaganda pentru PSD in toata campania".

"Tot grupul doamnei s-a imbracat in aceasta perioada in rosu si a mers alaturi de PSD. Noi asteptam sa se termine campania ca sa ne putem desparti", a mai declarat Enatescu, spunand ca el personal nu este de acord in momentul de fata cu revenirea lui Tariceanu in partid.

De profesie medic psihiatru, Virgil Enatescu s-a aratat surprins de comportamentul lui Tariceanu si a afirmat ca nu si-a dat dat seama de ce se petrece "sub nasul meu si al lui Norica Nicolai".

Enatescu a sustinut ca nici Nicolai, care ocupa primul loc pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare de duminica, nu era la curent cu toate aceste actiuni organizate pentru Tariceanu.

"Si eu zic ca e ciudat si mi se pare dirijat din alta parte", a spus acesta, referindu-se la Tariceanu.

PNL spune ca intoarcerea lui Tariceanu e putin probabila. Cum raspunde fostul liberal

Intr-o alta interventie la postul B1TV, Virgil Enatescu a declarat ca filiala PNL Satu Mare "ar trebui putin dizolvata si reinfiintata" pentru ca deja pleaca "doi din varfuri", adica din functiile cele mai inalte, mai exact "presedintele judetean si municipal trec la PSD", mai exact Ovidiu Silaghi si respectiv Adrian Stef.

Conform statutului PNL, un membru simplu de partid nu poate fi exclus decat de organizatia locala din care face parte. Dar Calin Popescu Tariceanu a fost presedinte al PNL, prin urmare este automat membru si in Biroul Permanent al partidului, si, conform aceluiasi statut, membrii BPN poti fi exclusi de presedintele PNL, cu votul Delegatiei Permanente.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...