Tariceanu: Alegerile parlamentare, decisive pentru viitorul Romaniei

Marti, 28 August 2012, ora 11:15
4046 citiri
Tariceanu: Alegerile parlamentare, decisive pentru viitorul Romaniei
Foto: Ziua Veche

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu considera ca alegerile parlamentare, a caror data de desfasurare este 2 decembrie, vor fi decisive pentru viitorul Romaniei, apreciind ca este nevoie de votul poporului pentru debarcarea regimului Basescu.

"USL va solicita cetatenilor un vot categoric, clar, ferm la alegerile parlamentare din aceasta toamna pentru a se putea constitui o majoritate parlamentara puternica, capabila de o reforma constitutionala si legislativa de amploare", este de parere Calin Popescu Tariceanu.

Acesta mai noteaza ca, prin hotararea luata de Curtea Constitutionala (CCR), realitatile demografice ale Romaniei au fost ignorate in mod voit.

Deputatul PNL a reafirmat sprijinul USL pentru toti acei romani care au votat pentru demiterea din functie a lui Traian Basescu, spunand ca formatiunea politica isi va onora responsabilitatile fata de acesti romani.

"Pe fondul acestor realitati evidente, am avut o sedinta extraordinar de serioasa in cadrul Grupurilor Parlamentare reunite ale PNL. Noi toti am plecat de la ideea ca avem o responsabilitate politica clar asumata fata de romanii care au raspuns apelurilor USL si care intr-o proportie de peste 87% au spus ca sunt de acord cu demiterea lui Traian Basescu. Am vazut astazi la toti colegii mei hotararea de a onora aceasta responsabilite", scrie Calin Popescu Tariceanu.

In concluzie, liberalul crede ca USL trebuie sa apere democratia si sa-l atace pe Traian Basescu in punctele sale cele mai slabe, apreciind totusi ca misiunea nu va fi deloc una usoara.

"USL trebuie sa actioneze pentru a apara democratia si pentru a ataca regimul Basescu acolo unde el se crede mai puternic, anume in labirintul institutional - clintelar folosit acum pentru anularea alegerilor libere si democratice facute de poporul roman la 29 iulie. Misiunea USL nu va fi usoara, pentru ca regimul Basescu arata ca nu ezita sa calce in picioare cele mai elementare reguli ale democratiei si libertatea dobandita cu sange de romani in decembrie 1989", a conchis fostul premier.

S.R.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Calin Popescu Tariceanu PNL Traian Basescu, #PDL USL referendum CCR, #hotarare demitere presedinte , #PNL