Tariceanu: Am intins o mana de ajutor PNTCD

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 16:05
1490 citiri
Tariceanu: Am intins o mana de ajutor PNTCD

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a precizat, marti, ca neintelegerile din cadrul PNTCD ii pun pe liberali intr-o situatie "delicata", iar acordul cu taranistii va fi in continuare analizat, pentru a se lua o decizie in zilele urmatoare.

"Suntem intr-o situatie extrem de neplacuta. Vedem ca PNTCD este macinat de lupte interne, de framantari interne, fiind amenintat de o sciziune. Noi am intins o mana de ajutor PNTCD. Ne-am fi bucurat ca aceasta mana de ajutor sa ajute PNTCD sa revina pe prima scena politica a tarii, sa fie reprezentat in Parlament.

Din pacate, neintelegerile interne ne pun intr-o situatie delicata. Va trebuie sa analizam in continuare si sa luam o decizie zilele urmatoare", a sustinut Tariceanu.

PNTCD va participa pe liste proprii la alegerile parlamentare in cazul in care PNL nu va finaliza pana sambata semnarea protocolului de participare impreuna la alegeri pe listele PNL, a declarat luni presedintele PNTCD Marian Milut.

"Suntem intr-o situatie extrem de neplacuta si delicata in sensul ca, urmare a acestei diversiuni organizate de grupul condus de domnul Sarbu, PNL are o amanare, o ezitare in semnarea finala a protocolului de participare impreuna la alegeri", a declarat Marian Milut.

Potrivit presedintelui taranist, documentul este semnat de forurile de conducere ale celor doua partide, de catre secretarul-general al PNL Dan Motreanu si de catre prim-vipresedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, dar se asteapta in continuare semnatura presedintelului liberal, Calin Popescu Tariceanu. Milut l-a asigurat pe Tariceanu ca grupul condus de Radu Sarbu nu are niciun un suport juridic si politic.

Termenul dat de Milut pentru ca Tariceanu sa semneze protocolul este sambata, 20 septembrie, in caz contrar taranistii urmand a participa singuri la alegeri.

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sambata, 6 septembrie, la Timisoara, ca PNL va primi taranisti sa candideze la alegerile parlamentare pe listele partidului doar dupa ce situatia interna din PNTCD se va reglementa.

"Daca situatia interna din PNTCD se va clarifica, fie prin negocieri, fie prin deciderea instantei, noi ne vom respecta intelegerea. Daca dihonia care a intrat in PNTCD nu-si va gasi o solutie, ne va fi foarte greu sa acceptam, pe listele noastre, reprezentanti ai acestei formatiuni, pentru ca nu vom sti cine are legitimitatea sa desemneze acesti reprezentanti", a spus Orban.

In ceea ce priveste posibilitatea formarii unei aliante PNL-PNTCD, Orban a declarat ca aceasta nu mai este posibila, intrucat ar fi vorba despre un "produs electoral nou, care nu poate fi impus electoratului in perioada scurta care a mai ramas pana la scrutinul din noiembrie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șeful GUR, despre situația dificilă cu care se va confrunta Ucraina din mai: ”Nu va fi un Armaghedon, așa cum spun mulți”
Șeful GUR, despre situația dificilă cu care se va confrunta Ucraina din mai: ”Nu va fi un Armaghedon, așa cum spun mulți”
Ucraina se va confrunta cu o situație "dificilă", dar "nu catastrofală" pe front în viitorul apropiat, începând cu jumătatea lunii mai, a declarat șeful serviciilor de informații militare...
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, 22 aprilie, că din punctul de vedere al liberalilor, medicul Cătălin Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic...
#Calin Popescu Tariceanu, #PNTCD, #PNL, #ajutor , #PNL
Comentarii
Poza Victor Pitigoi
Victor Pitigoi
rank 5
V
vaporul vandut
rank 1
pai numa mafiotul ciuhandu si tziganii lui aduc sute de mii de voturi...