Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tariceanu: Am pierdut sefia PNL din teama liberalilor ca Basescu ma va infunda ca pe Nastase

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 23:32
3366 citiri
Tariceanu: Am pierdut sefia PNL din teama liberalilor ca Basescu ma va infunda ca pe Nastase

Calin Popescu Tariceanu sustine ca nu guvernarea l-a facut sa piarda pozitia de presedinte al PNL, ci o serie de idei bine inoculate in randul membrilor de partid, potrivit carora nu ar fi fost un adversar de calibru pentru Traian Basescu.

"Nu guvernarea, ci evenimentele de dupa 2008 (n.r. m-au costat functia de presedinte al PNL). Au fost doua-trei idei bine inoculate in partid. Prima a fost ca din cauza mea nu a ajuns PNL la guvernare pe motiv ca am insistat ca functia de prim ministru sa revina PNL-ului, a doua ca urmau alegerile prezidentiale si s-a indus ideea ca eu nu vreau sa candidez la prezidentiale, iar a treia, care a functionat foarte bine, a fost teama ca Basescu ma va ataca scotand diverse dosare si ca ma va infunda pe scenariu Nastase", a declarat Calin POpescu tariceanu intr-un interviu acordat Voxpublica.

Prin "scenariu Nastase", fostul premier a facut trimitere la un episod din toama lui 2008, in preajma alegrilor locale, cand Tariceanu, Nastase, Geoana si Voiculescu s-au intalnit pentru a pune la punct detaliile unei coalitii post electorale.

"Voiculescu a facut o propunere sa anuntam in seara alegerilor, dupa incheierea voturilor, la ora 21,00, pe 30 noiembrie, daca nu ma insel, constituirea unei coalitii de guvernare si sa dam un semnal politic. Eu le-am spus ca asa ceva nu se poate face din mai multe considerente. Primul considerent a fost ca trebuie asteptat rezultatul alegerilor, ca la ora 21,00 nu putem sti decat rezultatul exit-poll-urilor care, asa cum s-a si vazut, au dat rezultate care nu au fost concordante cu cele ale AEP. Apoi, o astfel de decizie nu se poate lua in nume propriu de catre presedintele unui partid, intr-un partid democratic, cum e PNL", a declarat Tariceanu.

"I-am invitat sa incepem negocierile pentru formarea unei coalitii dupa anuntarea rezultatelor, avand in vedere ca realizarea unei coalitii cu PSD era convenita de principiu in cazul in care rezultatul alegerilor ne era favorabil. In saptamana care a urmat dupa alegerile din 30 noiembrie, am inceput discutiile. Ne-am intalnit cu o zi inainte de reuniunea structurilor politice ale PNL si PSD si am convenit cateva dintre punctele cheie ale unei intelegeri politice pentru realizarea unei coalitii. Geoana avea deja in buzunar intelegerea cu Basescu care nu viza realizarea unei coalitii cu noi, ci cu PDL.

I-am cerut lui Geoana in acea seara sa semnam un document comun de intelegere care sa statueze principiile pe care le-am agreat. Si anume ca primul ministru este dat de PSD, ca unul din presedintii unei Camere a Parlamentului e al PNL, aspecte privind reprezentarea in structurile de putere. Si Geoana a refuzat sa semneze acel document. Discutiile au intrat intr-un impas si cel care a gasit solutia pentru iesirea din impas a fost Adrian Nastase care a spus ca este garant pentru aceasta intelegere. Eu am fost de acord si am spus ca mergem mai departe. De fapt, nici Nastase nu aflase ce se intamplase si epilogul il stim", a completat fostul presedinte liberal.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#scenariu Nastase, #Tariceanu presedinte PNL, #Tariceanu candidat presedintie , #PNL