Tariceanu: Amanarea Congresului PNL, discutata in februarie

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 17:31
1234 citiri
Tariceanu: Amanarea Congresului PNL, discutata in februarie

Propunerea de amanare a Congresului PNL, dorita de unele filiale liberale, va fi discutata in cadrul Delegatiei Permanente din februarie, a anuntat, luni, Calin Popescu Tariceanu.

"Nu. O sa discutam la Delegatia Permanenta", a afirmat Tariceanu, intrebat daca, in cadrul sedintei conducerii centrale a PNL, s-a discutat despre amanarea Congresului PNL.

"Punctul meu de vedere este ca in momentul de fata trebuie sa ne preocupam de realitatile politice si economice din Romania. Pe cetateni ii intereseaza in randul 114 cand e congresul PNL, asa incat si discutiile din BPC si discutiile din DP se vor concentra pe subiectele politice si cum actioneaza PNL ca partid de opozitie", a adaugat el.

In acest context, presedintele PNL a mentionat ca, in cadrul conducerii Biroului Politic Central de luni s-au discutat chestiuni legate de organizarea interna.

"Astazi s-a prezentat schema de functionare a Departamentului de comunicare si una din deciziile luate in acest sens este obligativitatea filialelor de a prelua mesajele pe care noi le dam de la centru, temele si subiectele pe care noi le discutam la centru, pentru ca trebuie sa existe o disciplina comunicationala", a precizat el.

Liderul liberal a subliniat ca filialele au, la randul lor, responsabilitatea de a aduce in dezbatere subiecte politice de la nivel local, care pot fi deveni subiecte de interes national.

Potrivit unor surse liberale, unele organizatii din zona Dobrogea si Muntenia ar dori amanarea Congresului pana in 2010 si aceasta pentru ca eventualele tensiuni din interiorul partidului, care s-ar manifesta in cadrul unei competitii interne, sa nu aiba efecte negative asupra scorului pe care PNL l-ar obtine la europarlamentare, dar si la prezidentiale.

Astfel, procesul alegerilor interne ar urma sa fie suspendat timp de un an, iar o eventuala modificare a statutului, care prevede expres anul 2009 pentru Congres, ar putea fi facuta in Consiliul National.

Toate propunerile legate de organizarea Congresului vor fi discutate in cadrul Delegatiei Permanente, care va avea loc pe 4 februarie.

Cat priveste strategia de opozitie, PNL si-a restructurat unele departamente si comisii interne care sa preia temele lansate de actuala putere.

Astfel, de chestiunile legate de modificarea Constitutiei va fi responsabil vicepresedintele Teodor Melescanu, presedintele Comisiei de aparare din Senat, de chestiunea pensiilor, a salarizarii - fostul ministru al Muncii, Mariana Campeanu, de buget - presedintele Comisiei de resort din Senat, fostul ministru al economiei, Varujan Vosganian.

La capitolul comunicare si imagine, responsabili sunt vicepresedintele Ludovic Orban, deputatul Adriana Saftoiu si purtatorul de cuvant, deputatul Bogdan Olteanu.

Eveniment Quarterly Report

Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, câștigător ar ieși PSD, potrivit ultimului sondaj politic realizat de CURS la comanda PNL. Lupta e strânsă pentru locul doi,...
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
#Calin Popescu Tariceanu, #amanare Congres PNL, #Delegatia Permanenta PNL, #lupte interne PNL , #PNL