Tariceanu: Antonescu va da mana cu Udrea si Basescu, daca vrea sa fie presedinte

Marti, 27 Mai 2014, ora 21:44
4583 citiri
Tariceanu: Antonescu va da mana cu Udrea si Basescu, daca vrea sa fie presedinte
Foto: Digi24

Fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, este de parere ca, daca isi doreste sa devina presedinte, Crin Antonescu va trebui sa dea mana cu Elena Udrea si Traian Basescu. Cum insa cel din urma este un "bun negociator", are sanse sa devina prim-ministru.

Vorbind despre o eventuala alianta dintre PNL si PDL, Calin Popescu Tariceanu a atras atentia, la Digi 24: "Traian Basescu va sti sa-si negocieze bine pachetul de voturi". Prin urmare, ar putea sa ajunga prim-ministru.

"Lui Basescu nu i s-au stins ambitiile. Desi si-a terminat cam multa munitie, nu cred ca este un jucator terminat", a declarat presedintele Senatului. De altfel, a spus el, "una dintre manevrele reusite ale lui Traian Basescu este destramarea USL", care, pentru presedinte, a fost "o amenintare mortala".

Daca intr-o alianta cu PSD, PNL avea risc zero de a-si pierde identitatea sau de a fuziona, lucrurile nu stau deloc asa cand vine vorba de PDL, a mai spus Tariceanu.

Acesta a pus pe tapet o eventuala problema. In eventualitatea unei aliante, "Ce face Blaga si ce face Predoiu, se transforma in servantii lui Antonescu? Ma indoiesc", a spus Tariceanu, care e de parere ca PDL va trebui sa mearga la alegeri cu candidat propriu.

Vorbind despre situatia actuala din PNL, un partid "dezorganizat", Tariceanu a spus ca "aceste volte permanente nu sunt usor asimilare nici de oameni (cei din partid - n. red.), nici de electorat". Alegerile facute de PNL "nu sunt firesti", a afirmat el, "si in continuare partidul va suferi, va fi pe aceeasi tendinta de descrestere".

"Dau in scris ca asta inseamna disparitia PNL"

"Este o ruptura totala de realitatea din societate. Au pornit pe un drum, dar duce intr-o fundatura", spune Tariceanu despre penelisti.

"PNL ar fi trebuit sa se pozitioneze in mod clar in afara oricarui joc in care maestru de ceremonii sa fie Traian Basescu. Dau in scris ca asta inseamna disparitia PNL, mai devreme sau mai tarziu", afirma Calin Popescu Tariceanu.

Crin Antonescu, "un candidat care si-a terminat benzina"

Din punctul sau de vedere, sansele lui Crin Antonescu la prezidentiale sunt nule. "Problema cu Crin Antonescu este urmatoarea: are in momentul de fata o intentie de vot masurata in sondaje extrem de coborata, sub cea a PNL. Sanse reale de a castiga nu exista. E un candidat care si-a terminat benzina", explica el.

Referindu-se la situatia sa, Tariceanu a spus ca nu se mai regaseste in PNL in prezent. "In momentul in care PNL a luat decizia de a se desprinde de setul de valori si trece cu arme si bagaje la PPE, nu mai e partidul in care eu ma regasesc, nu mai e un partid liberal. Eu am venit in PNL numai pentru ca am un crez liberal", a explicat seful Senatului.

Acesta a tinut sa explice cum stau lucrurile cu reintoarcerea sa in PNL, inainte de europarlamentare: "Venirea mea in PNL nu ar fi insemnat obtinerea niciunui avantaj; am o cota de incredere si intentie de vot care ar fi insemnat pentru PNL un plus. Aduceam ceva in zestrea PNL. Dar nu se mai discuta, din moment ce PNL a decis sa paraseasca familia liberala. Eu acest drum nu-l urmez (...) Nu ma mai recunosc intr-un partid care nu mai este liberal".

In final, Tariceanu a tinut sa remarce: "Nu stiu cum se impaca cei din conducerea partidului cu abandonarea valorilor care ne-au consacrat".

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Calin Popescu Tariceanu PNL PDL, #Tariceanu Antonescu presedinte, #Tariceanu Basescu prim ministru , #PNL