Tariceanu, apel pentru Antonescu: Draga Crin, vorbesc cu Ponta sa tinem USL-ul (Video)

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 12:40
5687 citiri
Tariceanu, apel pentru Antonescu: Draga Crin, vorbesc cu Ponta sa tinem USL-ul (Video)
Foto: pressalert.ro

Calin Popescu Tariceanu i-a cerut miercuri presedintelui PNL, Crin Antonescu, sa readuca PNL in USL si a sustinut ca nu accepta decizia luata ieri de liberali de a iesi din USL si a intra in Opozitie.

"Nu voi accepta decizia luata ieri, luata pe baza unor afirmatii false furnizate colegilor mei. Am vorbit cu premierul cu Victor Ponta si l-am intrebat daca doreste sa continue proiectul USL. Premierul mi-a spus ca da, doreste sa continue proiectul in actuala forma. Vreau sa fac un apel la presedintele PNL sa revina in USL", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

USL s-a rupt: Tariceanu: Draga Crin, am sa vorbesc cu Ponta sa tinem USL - LIVE

Fostul premier si presedinte al PNL a facut un apel personal catre actualul presedinte al PNL sa actioneze in sensul refacerii USL si a cerut colegilor sai liberali sa i se alature. "Draga Crin, daca tu nu-ti vei asuma aceasta responsabilitate, o voi face eu", a spus Tariceanu, care a adaugat ca va vorbi personal cu premierul Victor Ponta pentru ca acesta sa-si tina promisiunile si angajamentele formulate in programul USL, printre ele fiind si promovarea unui candidat liberal pentru presedintia Romaniei.

Tariceanu a evocat si perioada in care a fost premier al Romaniei, in care a spus ca in Romania nivelul de trai a crescut. "Perioada in care am fost premier a fost o perioada in care oameni au dus-o mai bine, cu crestere de salarii", a spus fostul presedinte al PNL.

El a afirmat ca USL-ul, o constructie politica pe care nu a agreat-o la momentul infiintarii sale, a adus premisele unei reveniri a vremurilor bune pentru Romania, in conditiile in care statisticile economice arata din nou o crestere economica.

"Nu am fost printre entuziastii sustinatori ai acestei constructii politice. Dar, odata construit, cred ca trebuie dus la bun sfarsit", a spus Tariceanu, care crede ca actualele disensiuni dintre PNL si PSD nu au avut baze ideologice, ci s-au purtat "in jurul unor nume si ambitii politice".

"Micile dispute dintr-o casatorie nu duc neaparat la divort", a mai spus fostul presedinte al PNL. "E altceva la mijloc, dar nu vreau sa fac speculatii pe acest subiect", a adaugat Calin Popescu Tariceanu.

La sedinta Delegatiei Permanente a PNL de marti seara, liberalii au hotarat iesirea PNl de la guvernare si dinn USL, intrand in opozitie. Calin Popescu Tariceanu a fost printre cei sase liberali care au votat impotriva acestei decizii.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...