Tariceanu, apel pentru Antonescu: Draga Crin, vorbesc cu Ponta sa tinem USL-ul (Video)

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 12:40
5564 citiri
Tariceanu, apel pentru Antonescu: Draga Crin, vorbesc cu Ponta sa tinem USL-ul (Video)

Calin Popescu Tariceanu i-a cerut miercuri presedintelui PNL, Crin Antonescu, sa readuca PNL in USL si a sustinut ca nu accepta decizia luata ieri de liberali de a iesi din USL si a intra in Opozitie.

"Nu voi accepta decizia luata ieri, luata pe baza unor afirmatii false furnizate colegilor mei. Am vorbit cu premierul cu Victor Ponta si l-am intrebat daca doreste sa continue proiectul USL. Premierul mi-a spus ca da, doreste sa continue proiectul in actuala forma. Vreau sa fac un apel la presedintele PNL sa revina in USL", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

USL s-a rupt: Tariceanu: Draga Crin, am sa vorbesc cu Ponta sa tinem USL - LIVE

Fostul premier si presedinte al PNL a facut un apel personal catre actualul presedinte al PNL sa actioneze in sensul refacerii USL si a cerut colegilor sai liberali sa i se alature. "Draga Crin, daca tu nu-ti vei asuma aceasta responsabilitate, o voi face eu", a spus Tariceanu, care a adaugat ca va vorbi personal cu premierul Victor Ponta pentru ca acesta sa-si tina promisiunile si angajamentele formulate in programul USL, printre ele fiind si promovarea unui candidat liberal pentru presedintia Romaniei.

Tariceanu a evocat si perioada in care a fost premier al Romaniei, in care a spus ca in Romania nivelul de trai a crescut. "Perioada in care am fost premier a fost o perioada in care oameni au dus-o mai bine, cu crestere de salarii", a spus fostul presedinte al PNL.

El a afirmat ca USL-ul, o constructie politica pe care nu a agreat-o la momentul infiintarii sale, a adus premisele unei reveniri a vremurilor bune pentru Romania, in conditiile in care statisticile economice arata din nou o crestere economica.

"Nu am fost printre entuziastii sustinatori ai acestei constructii politice. Dar, odata construit, cred ca trebuie dus la bun sfarsit", a spus Tariceanu, care crede ca actualele disensiuni dintre PNL si PSD nu au avut baze ideologice, ci s-au purtat "in jurul unor nume si ambitii politice".

"Micile dispute dintr-o casatorie nu duc neaparat la divort", a mai spus fostul presedinte al PNL. "E altceva la mijloc, dar nu vreau sa fac speculatii pe acest subiect", a adaugat Calin Popescu Tariceanu.

La sedinta Delegatiei Permanente a PNL de marti seara, liberalii au hotarat iesirea PNl de la guvernare si dinn USL, intrand in opozitie. Calin Popescu Tariceanu a fost printre cei sase liberali care au votat impotriva acestei decizii.

Citeste si:
PNL și PSD s-au înțeles pentru împărțirea prefecturilor. Capitala va avea un prefect de la PSD. Acord și pe PNRR
PNL și PSD s-au înțeles pentru împărțirea prefecturilor. Capitala va avea un prefect de la PSD. Acord și pe PNRR
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri că la nivelul coaliţiei de guvernare s-a stabilit ca acolo unde există preşedinte al Consiliului Judeţean de la un partid va şi prefect...
Cum poate crește USR ca principal partid de opoziție după ce a ieșit de la guvernare. PNL, aflat în „hemoragie” de puncte iar PSD își caută vocea
Cum poate crește USR ca principal partid de opoziție după ce a ieșit de la guvernare. PNL, aflat în „hemoragie” de puncte iar PSD își caută vocea
După ce formațiunea condusă de Dacian Cioloș a fost lăsată în afara guvernării cu PNL, USR a devenit principalul partid de opoziție, alături de AUR, și ar putea devenit principalul...