Tariceanu, atac dur la Antonescu: Un tradator instabil, care fuge de responsabilitate (Video)

Luni, 02 Iunie 2014, ora 10:37
4098 citiri
Tariceanu, atac dur la Antonescu: Un tradator instabil, care fuge de responsabilitate (Video)
Foto: Arhiva

Calin Popescu Tariceanu a vorbit, luni dimineata, despre decizia lui Crin Antonescu de a se retrage din cursa prezidentiala, sustinand ca fostul lider PNL a fost "fortat" de reprosurile colegilor sa faca acest gest.

"A fost fortat de atmosfera din partid si pentru ca a primit reprosuri pentru greselile stategice pe care le-a facut, pentru rezultatele proaste la alegerile europarlamentare, unde se angaja la scoruri care nu aveau legatura cu realitatea, de altfel, (Antonescu - n.red.) pare mereu ca e rupt de realitate si, in final, toate sondajele care au aratat cum sta l-au determinat sa se retraga", a declarat Tariceanu la Antena 3, inainte de a participa la sedinta PNL.

Antonescu: Nu mai candidez la presedintie, desi sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea

Referitor la posibilitatea ca Iohannis sa preia conducerea partidului si sa fie prezidentiabilul desemnat de liberali, Tariceanu a spus ca este necesara o analiza in interiorul partidului inainte de stabilirea unui candidat la alegerile din noiembrie. El a adaugat ca saluta "prezenta lui Iohannis in partid", insa trebuie analizat daca vicepresedintele interimar al PNL are calitatile necesare.

Tariceanu a mai spus ca Antonescu nu mai are sanse la presedintie, pentru ca publicul si-a format deja o perceptie despre el, care cu greu ar putea fi schimbata.

"Perceptia care s-a format este aceea a unui om instabil, care tradeaza si fuge de responsabilitate, acum si-a tradat partenerii cu care PNL a fost doua decenii si jumatate, ma refer la ALDE", a mentionat el, adaugand ca nu este de acord nici cu o posibila fuziune cu PDL, pentru ca s-ar pierde valorile liberale.

Ponta acuza implicarea lui Basescu

Presedintele Senatului a fost rugat sa comenteze declaratia premierului Victor Ponta, care a spus ca Antonescu a fost intoxicat si manipulat de profesionisti, considerand ca presedintele Traian Basescu sta in spatele retragerii liberalului din cursa pentru alegerile prezidentiale.

Ponta: Basescu, implicat in retragerea lui Antonescu. Nu stiu daca e definitiva

El nu a dorit sa vorbeasca despre afirmatia prim-ministrului, spunand doar ca "unii dintre colegi l-au tras la raspundere, altii au luat distanta rapid si au facut alte alegeri".

Intrebat, la Romania TV, daca Traian Basescu a fost implicat in retragerea lui Crin Antonescu, presedintele PSD a raspuns: "Categoric, da".

"Si in continuare cred ca, din pacate, Crin Antonescu a fost doar intoxicat si manipulat. In toamna anului trecut i-am vazut sfatuitorii si i-am zis ca sunt mercenari de profesie", a explicat Ponta.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Tariceanu Antonescu, #Tariceanu Antonescu retragere, #Tariceanu Iohannis , #PNL