Tariceanu, atac la Antonescu: Pare lovit de autism (Video)

Luni, 26 Mai 2014, ora 12:14
5716 citiri
Tariceanu, atac la Antonescu: Pare lovit de autism (Video)
Foto: B1TV

Calin Popescu Tariceanu spune ca nu va participa la sedinta de luni a conducerii PNL, desi ar putea sa faca acest lucru, potrivit statutului, si le transmite colegilor sai liberali ca mesajele transmise de Crin Antonescu par sa fie ale unei persoane "lovite de autism".

Comentariul a fost facut la scurt timp dupa ce Crin Antonescu si Klaus Iohannis au anuntat ca isi vor depune demisia ca urmare a esecului PNL la alegerile europarlamentare, la care liberalii au obtinut sub 15% din voturi in conditiile in care isi propusesera sa castige peste 20%.

Alegeri europarlamentare: Primele rezultate oficiale - USD, sub 40%, Diaconu - peste UDMR si PMP

Antonescu, despre europarlamentare: Imi asum esecul. Imi voi tine cuvantul

Klaus Iohannis demisioneaza de la conducerea PNL

"Este o recunoastere implicita a unui esec (...) In mod indubitabil e o sanctiune severa pe care electoratul ne-a aplicat-o pentru o serie de decizii succesive gresite luate in ultimul an si jumatate (...) Cei care au gresit sa acepte, sa recunoasca si sa se dea deoparte", a declarat Tariceanu.

Intrebat daca ar fi oportuna organizarea unui congres extraordinar al PNL, Tariceanu a raspuns: "Pripa strica, graba strica treaba".

"Va fi nevoie de un congres, dar nu unul rapid. Sa se treaca de la modalitatea in care PNL a fost condus in ultimii ani, la una democratica", a adaugat fostul presedinte al partidului, propunand "o consultare care sa mearga pana la baza partidului, a membrilor simpli, a militantilor".

Tariceanu a declarat ca pana in prezent "deciziile au fost practic impuse de cuplul celor doi lideri de la varful partidului".

Intrebat daca intentioneaza sa preia interimatul, dupa ce Antonescu isi va prezenta demisia, Tariceanu a raspuns: "Nu m-am gandit la acest lucru, cei care sunt membri in BPC sa discute si sa gaseasca solutii, solutii se gasesc, poate, si statutul le ofera".

In ciuda faptului ca reinscrierea sa in PNL este contestata de mai multi fruntasi ai partidului, Tariceanu a tinut sa sublinieze: "Sunt membru cu acte in regula, conform statutului".

Desi ar avea dreptul, in calitate de fost presedinte al partidului, Tariceanu a spus ca nu va participa la sedinta Biroului Politic Central de astazi.

"Astazi conducerea trebuie sa discute fara sa aiba alte subiecte care sa perturbe dezbaterea principala (...) O sa privesc din afara, sunt curios ce turnura vor lua lucrurile. Primele semnale nu mi se par cele imbucuratoare. Mesajele date de Crin Antonescu par sa fie mai degraba ale unei persoane lovite de autism. Sa fie lasati sa discute intre ei si sa vedem epilogul", a spus Tariceanu.

In ceea ce priveste refacerea USL, acesta a fost deosebit de prudent, spunand ca nu trebuie luata o "hotarare pripita".

In schimb, Tariceanu s-a aratat vehement impotrva afilierii PNL la PPE, spunand ca este "o nou agreseala tactica".

"Mai bine sa fii fruntas la sat, decat codas la oras, cam asa e si cu trecerea asta. In grupul ALDE noi avem o afiliere ideologica, suntem membri de 24 de ani, reprezentam ceva. Insemna sa tii cald pe randul 14 la PPE. Nu stiu care e avantajul", s-a aratat el intrigat.

Intrebat cine ii va transmite mesajele in sedinta BPC de astazi, daca el nu este prezent, Calin Popescu Tariceanu a dezvaluit ca are "consultari cu diversi colegi", care l-au sunat si si-au exprimat sustinerea fata de solutiile sale, iar unii au facut chiar public acest lucru.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, vineri, cu putin timp inainte de alegerile europarlamentare, ca s-a reinscris in PNL, mai exact in filiala Satu Mare. Mai multi lideri ai partidului, in frunte cu Crin Antonescu, au declarat ca inscrierea este nestatutara, si ca acest lucru va fi discutat de catre conducere, urmand sa fie luata o decizie in acest sens.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Tariceanu demisie Antonescu, #Tariceanu PNL PPE, #Tariceanu refacere USL , #PNL