Tariceanu: Candidatul USL la prezidentiale, schimbat doar daca intervine un accident, nu este exclus

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 23:01
4377 citiri
Tariceanu: Candidatul USL la prezidentiale, schimbat doar daca intervine un accident, nu este exclus

Fostul presedinte PNL Calin Popescu-Tariceanu este de parere ca exista trei candidati siguri la alegerile prezidentiale, dar chiar si asa, in cazul USL "nu este exclus" sa se schimbe candidatul.

"Lucrurile sunt simple. Candidatul USL are sansa intai, principalul partid de opozitie are candidatul lui, Catalin Predoiu, care va fi un alt prezidentiabil, probabil va mai fi Mihai Razvan Ungureanu si in rest nu pot sa va spun", a afirmat senatorul PNL, joi seara, intr-o emisiune la Realitatea Tv.

Tariceanu: Basescu este complet decredibilizat, Romania are o problema care se numeste justitia

Intrebat daca in privinta candidatului USL, acesta ramane ferm, Tariceanu a raspuns: "Odata deciziile luate, nu pot fi schimbate decat daca intervine un accident, nu este exclus acest lucru".

Cu toate acestea, fostul premier si-a manifestat increderea ca "deciziile importante care au fost luate vor fi mentinute pana la alegerile din toamna".

Comasarea referendumului cu europarlamentarele, "raul mai mic"

In ce priveste alegerile europarlamentare din luna mai, senatorul liberal considera ca atat listele comune PSD-PNL, cat si cele separate au avantajele lor.

"Avantajul unor liste comune ar da USL mai multa coeziune si coerenta in mesaj, Trebuie sa recunosc ca in ultima vreme exista pareri care tind catre ideea de a intari profilul ideologic al PNL aflat intr-o alianta cu PSD si astfel ideea de a merge pe liste separate nu poate fi criticata. Mersul pe liste comune duce la un rezultat mai slab", a explicat Calin Popescu-Tariceanu.

Acesta a spus si ca decizia de a organiza referendumul pentru modificarea Constitutiei simultan cu alegerile europarlamentare nu este una care sa il faca fericit, dar este un lucru bun prin faptul ca romanii vor merge de doua ori la urne, in 2014, si nu de trei ori.

"Cred ca decizia de comasare a acestor doua alegeri a fost decizia de a alege raul cel mai mic - doua momente electorale fata de trei", a precizat fostul presedinte PNL.

Prima reactie negativa in USL fata de comasare europarlamentarelor cu referendumul

Totodata, privitor la noua Lege Fundamentala, Tariceanu considera ca ar fi important ca Romania sa intre "intr-un nou ciclu electoral cu o noua Constitutie".

Fostul prim-ministru a explicat si ca aderarea la spatiul Schengen nu este legata de migratia din multe tari ale Uniunii Europene, in care se vorbeste despre acest subiect, fara ca aceste doua teme sa aiba insa legatura intre ele.

Traian Basescu: Romania isi propune sa devina membru al Schengen in octombrie

"Mai este o problema: daca observati evolutia politicii diplomatice a Romaniei in ultimii 8 ani de zile, o sa observati ca Romania a fost capabila sa isi teasa o plasa de relatii, pana la aderare, care a ajutat-o sa adere. Aceasta masa critica, odata aderarea implinita, s-a diminuat.

Tari care erau traditional sustinatoare ale Romaniei au devenit critici vehementi. Ce am vazut in ultimul an si jumatate, am vazut o incercare de a reinnoda aceste relatii", a mai spus Calin Popescu-Tariceanu.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...