Tariceanu: Cei care critica azi PSD n-au avut nimic de spus cand s-a facut USL

Duminica, 15 Iunie 2014, ora 22:45
4363 citiri
Tariceanu: Cei care critica azi PSD n-au avut nimic de spus cand s-a facut USL

In urma comentariilor cu privire la faptul ca ONG-ul lansat recent pentru apararea valorilor liberale, potrivit initatorului sau, Calin Popescu-Tariceanu, ar fi un "instrument al PSD", presedintele Senatului a amintit duminica seara ca multi dintre cei care fac astfel de afirmatii nu au avut nimic de spus atunci cand a fost infiintat USL.

Tariceanu a amintit ca in 2007 si 2008 PNL a guvernat cu o sustinere din partea PSD si ca "nu au fost multe strambaturi din nas" din partea liberalilor. De asemenea, acesta a aratat ca in 2011, cand s-a constitit USL, nu au existat "multe remarci potrivnice".

"Au venit alegerile din 2012, s-a mers mana in mana, s-a facut Guvernul, cei care astazi vorbesc de PSD ca despre o entitate care ar fi blamabila nu au avut nimic de spus.

Tariceanu: Iohannis nu cunoaste istoria PNL

Domnul Iohannis in doua randuri a fost propus: o data sa devina prim-ministru, inclusiv de PSD, acum in februarie in Guvernul condus de Victor Ponta trebuia sa fie viceministru si ministru. Nu avea nicio problema, mi se pare caraghios, aproape penibil", a continuat Tariceanu, la Digi 24.

Fostul premier a mai precizat ca parlamentarii care s-au alaturat Grupului de Initiativa pentru Pastrarea Identitatii Liberale au fost alesi pe lista USL.

"In momentul in care au fost alesi pe lista i-a acuzat cineva de rea-practica? Nu.

Daca acesti parlamentari ar vota in Parlament ceea ce este in programul de guvernare este foarte corect fata de cei care le-au dat votul", a sustinut Tariceanu.

Reactia PNL la ONG-ul lui Tariceanu: Tradare pentru PSD!

El a mai sustinut ca, pentru Klaus Iohannis, presedinte interimar al PNL, acest partid "nu este decat un simplu instrument" pentru a deveni presedinte.

"Foarte multi oameni din PNL sunt suparati, privesc trecerea la PPE ca pe un act de tradare. Deja am avut o penalizare importanta la Parlamentul European.

Doua treimi din voturi au venit din mediul rural, primarii PNL au adus voturile in zestrea PNL. Electoratul din mediul urban, orase mari si mijlocii, electoratul nostru traditional, a intors spatele PNL. (...)

Sunt oameni din PNL care sunt nemultumiti, care au curajul sa ia o decizie si au luat-o. Sunt oameni care asteapta o minune la Congres. Congresul va formaliza doua decizii care au fost luate deja: fuziunea cu PDL si trecerea la PPE. (...)

Am venit in politica nu ca sa ma aflu in treaba, eu vreau sa fac politica liberala, daca partidul se duce catre o alta cale...", a spus presedintele Senatului.

Tariceanu, atac dur la Iohannis: Protest fata de politica "pumnului in gura"

Tariceanu: Iohannis se teme de o competitie interna

Tariceanu a mai mentionat ca nu va participa la Congresul PNL din aceasta luna, nefiind membru, "pentru ca presedintele actual se teme de o competitie interna si o discutie serioasa si profunda pe ceea ce inseamna liberalism".

"Am inscrierea valida, dar actualul presedinte nu doreste revenirea mea in partid. Daca este musai sa fiu intr-un partid, dar acest partid nu mai este PNL, nu ma intereseaza".

De asemenea, fostul premier a vorbit despre reducerea CAS la angajator, masura care ar urma sa intre in vigoare de la 1 octombrie, remarcand ca PNL nu "capitalizeaza voturi si simpatie pe aceste masuri" care au fost promovate de catre liberali.

In ceea ce priveste posibile masuri complementare care sa sustina acest proiect, Tariceanu a afirmat ca "Romania are aproape cel mai coborat nivel de impozitare", fiind spatiu de manevra doar in ceea ce priveste TVA, care este mare.

Pe de alta parte, ar trebui pornita o "cruciada impotriva evaziunii", a mai spus Tariceanu.

Citeste si:
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Evenimentul organizat, duminică după amiaza, 16 ianuarie, la Oradea, unde a preşedintele AUR, George Simion, şi mai mulţi membri ai echipei lui, au mers să strângă semnături împotriva...
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă şi parlamentarilor de Timiş, în care face apel la găsirea unor soluţii pentru...