Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tariceanu: Daca mi s-ar propune functia de prim-ministru, as refuza

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 23:52
4667 citiri
Tariceanu: Daca mi s-ar propune functia de prim-ministru, as refuza
Foto: Money.ro

Calin Popescu Tariceanu a afirmat, marti seara, ca daca i s-ar propune functia de premier ar refuza, deoarece s-ar dezonora acceptand nominalizarea.

"In ceea ce priveste desemnarea prim-ministrului, presedintele nu are decat o solutie democratica, aceea de a desemna prim-ministru din partea formatiunii care a obtiunt majoritatea absoluta sau majoritatea relativa. (...) Prim-ministru este liderul acestui partid. (...)Daca mi s-ar propune functia de prim-ministru, as refuza", a raspuns fostul premier la o astfel de ipoteza, la Money TV.

Fostul presedinte PNL a adaugat ca intelegerea dintre partidul pe care il reprezinta si PSD in vederea formarii aliantei USL a prevazut ca premier sa fie desemnat liderul social-democratilor, acesta fiind actualul prim-ministru Victor Ponta.

"Nu as accepta o astfel de nominalizare pentru ca (...) m-as dezonora acceptand nominalizarea, pentru ca as incalca regula jocului", a mai spus Tariceanu.

Liderul PDL Vasile Blaga si-a exprimat aprecierea fata de liberal, intrebat fiind ce parere are despre varianta Calin Popescu Tariceanu - premier.

"Tariceanu e un om de onoare, am lucrat cu el in guvern si am lucrat foarte bine. (...) Era un tip extrem de echilibrat. (...) Nu este o situatie usoara nici pentru domnia sa, in conditiile in care vede cum este condus PNL, cum se topeste in PSD(...) Dar nu sunt in masura sa ii dau eu sfaturi ce sa faca", a spus Blaga.

Videanu vs Tariceanu: masuri economice

Invitati intr-o emisiune la Money TV, presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, si Calin Popescu Tariceanu, au lansat critici reciproce la adresa masurilor economice adoptate in perioada guvernarii de gruparile politice din care fac parte.

Astfel, pedelistul a reprosat actualei guvernari ca "a redus investitiile pentru a alimenta pomenile electorale", in timp ce Tariceanu a precizat de PDL a majorat TVA, CAS si alte impozite, a defiintat un milion de locuri de munca si a taiat, de asemenea, din fondul de investitii.

"Economia este puternic viciata de comportamentul marcat de evaziune fiscala, frauda si de furt catre clienti politici. Trebuie inceputa o adevarata cruciada impotriva coruptiei, care a macinat increderea institutiilor", a spus liberalul.

Pe de alta parte, Videanu i-a amintit acestuia ca nu se afla in Opozitie, fiind in pozitia de a lua masuri in acest sens.

"Vreau sa cred ca institutiile statului isi vor face datoria, ar fi cea mai mare problema sa avem alegeri contestate. (...) Eu cred ca dupa alegeri vom intra in normalitate", a adaugat Videanu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Tariceanu refuz premier, #Vasile Blaga Tariceanu premier , #PNL