Tariceanu, dat afara din sedinta PNL: Antonescu merge pe un stil dictatorial!

Luni, 26 Mai 2014, ora 16:01
5110 citiri
Tariceanu, dat afara din sedinta PNL: Antonescu merge pe un stil dictatorial!

Calin Popescu Tariceanu a lansat, luni, un atac dur la adresa lui Crin Antonescu, dupa ce fostul premier a fost dat afara din sedinta delegatiei permanente a PNL.

Tariceanu a declarat ca unul dintre membrii PNL i-a contestat calitatea de membru al partidului, iar Crin Antonescu, care merge pe "un stil dictatorial", a cerut ca acest lucru sa se supuna la vot.

"Unul din colegii mei a contestat calitatea mea de membru PNL - domnul Orban - si a cerut presedintelui Antonescu sa supuna la vot acest lucru, cu toate ca nu delegatia permanenta stabileste acest lucru. S-a supus la vot, cu o majoritatea s-a votat propunerea domnului Orban si am parasit sedinta. Aceste lucruri mi se par dintr-un film ireal", a declarat Tariceanu.

Haos in PNL, dupa europarlamentare - Tariceanu, dat afara din sedinta partidului LIVE

Fostul premier a lansat un atac dur la conducerea PNL, apreciind ca nu a invatat nicio lectie din rezultatul alegerilor.

"PNL in loc sa incerce sa faca o analiza a rezultatului votului, cu o conducere care a fost delegitimata prin rezultat, continua sa ia decizii extrem de importante cu privire la viitorul lui. Cum ar fi trecerea la PPE, optiuni privind viitoarele aliante politice sau interzicerea unor aliante politice cu anumite partide. Nu vreau sa comentez deciziile, ci doar momentul, conducerea nu mai are legitimitatea. Contextul legitim al acestor decizii care angazeaza PNL pe termen lung si mediu.

Actuala conducere nu face decat sa ia decizie gresita, dupa decizie gresita. Dovedeste ca nu a invatat nicio lectie din rezultatul alegerilor si merge in acest stil dictatorial", a incheiat presedintele Senatului.

Haos in PNL

Rezultatele slabe obtinute de PNL la alegerile europarlamentare creeaza dezordine in partid.

Antonescu a demisionat, dar ramane interimar pana la convocarea unui congres extraordinar pentru succesiunea la sefia partidului. Si Klaus Iohannis, demisionar din functia de prim-vicepresedinte, va asigura interimatul la varful PNL.

Cat despre vicepresedinti, dupa ce au existat zvonuri ca nu ar fi toti de acord cu inlaturarea de la conducere, s-a decis in unanimitate ca acestia sa demisioneze in bloc. De asemenea, liberalii au votat in unanimitate impotriva unei aliante cu PSD.

Totodata, organizatia PNL Satu Mare, cea care l-a reprimit pe Calin Popescu Tariceanu in partid, a fost dizolavata.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Tariceanu atac Antonescu, #Tariceanu dat afara PNL, #haos PNL rezultate alegeri , #PNL