Tariceanu, dat afara din sedinta PNL: Antonescu merge pe un stil dictatorial!

Luni, 26 Mai 2014, ora 16:01
5110 citiri
Tariceanu, dat afara din sedinta PNL: Antonescu merge pe un stil dictatorial!

Calin Popescu Tariceanu a lansat, luni, un atac dur la adresa lui Crin Antonescu, dupa ce fostul premier a fost dat afara din sedinta delegatiei permanente a PNL.

Tariceanu a declarat ca unul dintre membrii PNL i-a contestat calitatea de membru al partidului, iar Crin Antonescu, care merge pe "un stil dictatorial", a cerut ca acest lucru sa se supuna la vot.

"Unul din colegii mei a contestat calitatea mea de membru PNL - domnul Orban - si a cerut presedintelui Antonescu sa supuna la vot acest lucru, cu toate ca nu delegatia permanenta stabileste acest lucru. S-a supus la vot, cu o majoritatea s-a votat propunerea domnului Orban si am parasit sedinta. Aceste lucruri mi se par dintr-un film ireal", a declarat Tariceanu.

Haos in PNL, dupa europarlamentare - Tariceanu, dat afara din sedinta partidului LIVE

Fostul premier a lansat un atac dur la conducerea PNL, apreciind ca nu a invatat nicio lectie din rezultatul alegerilor.

"PNL in loc sa incerce sa faca o analiza a rezultatului votului, cu o conducere care a fost delegitimata prin rezultat, continua sa ia decizii extrem de importante cu privire la viitorul lui. Cum ar fi trecerea la PPE, optiuni privind viitoarele aliante politice sau interzicerea unor aliante politice cu anumite partide. Nu vreau sa comentez deciziile, ci doar momentul, conducerea nu mai are legitimitatea. Contextul legitim al acestor decizii care angazeaza PNL pe termen lung si mediu.

Actuala conducere nu face decat sa ia decizie gresita, dupa decizie gresita. Dovedeste ca nu a invatat nicio lectie din rezultatul alegerilor si merge in acest stil dictatorial", a incheiat presedintele Senatului.

Haos in PNL

Rezultatele slabe obtinute de PNL la alegerile europarlamentare creeaza dezordine in partid.

Antonescu a demisionat, dar ramane interimar pana la convocarea unui congres extraordinar pentru succesiunea la sefia partidului. Si Klaus Iohannis, demisionar din functia de prim-vicepresedinte, va asigura interimatul la varful PNL.

Cat despre vicepresedinti, dupa ce au existat zvonuri ca nu ar fi toti de acord cu inlaturarea de la conducere, s-a decis in unanimitate ca acestia sa demisioneze in bloc. De asemenea, liberalii au votat in unanimitate impotriva unei aliante cu PSD.

Totodata, organizatia PNL Satu Mare, cea care l-a reprimit pe Calin Popescu Tariceanu in partid, a fost dizolavata.

Citește și:
Rezultatele primului sondaj credibil vizând alegerile parlamentare din România. Alianța PSD-PNL este, în realitate, prăbușită
Rezultatele primului sondaj credibil vizând alegerile parlamentare din România. Alianța PSD-PNL este, în realitate, prăbușită
Una dintre cele mai reputate institute de sondare a opiniei publice din lume, Atlas Intelligence, a publicat rezultatele unui sondaj de opinie privitor la opțiunile electoratului din România....
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a constatat, în urma monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a informaţiilor...