Tariceanu: Energiile PNL s-au concentrat aproape exclusiv pe candidatura prezidentiala

Marti, 27 August 2013, ora 23:16
1358 citiri
Tariceanu: Energiile PNL s-au concentrat aproape exclusiv pe candidatura prezidentiala

Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu nu exclude o revenire in fruntea PNL, afirmand ca nu este nici in situatia sa declarare ca isi doreste acest lucru, dar nici nu ar spune ca nu isi doreste.

"Cred ca e un orizont destul de indepartat. Sigur, acest lucru poate sa depinda si de dorinta mea sau de disponibilitatea mea cat si a colegilor mei. Nu sunt in situatia in momentul de fata sa declar nici ca imi doresc acest lucru, dar nici nu as spune ca nu-mi doresc", a spus Tariceanu, citat de Mediafax.

In ce priveste campania pentru alegerile prezidentiale a lui Crin Antonescu, fostul prim-ministru a delarat ca se va implica in campanie doar in masura in care va crede ca programul prezidential al acestuia se suprapune cu obiectivele majore ale PNL si USL.

"Trebuie sa vedem cum va evolua PNL si vreau sa sper ca PNL se arata ca un partid suficient de mare care este capabil sa conduca doua proiecte simultan: pe de o parte, proiectul care vizeaza alegerile prezidentiale, pe de alta parte, proiectul care vizeaza existenta si evolutia acestui partid in fata electoratului propriu, dar ca partid.

Senzatia mea este ca in ultima perioada energiile PNL s-au concentrat aproape exclusiv pe proiectul candidaturii prezidentiale si temele majore cu care noi ne adresam electoratului propriu au fost intr-o oarecare masura lasate in planul doi", a explicat Tariceanu.

Acesta a mai afirmat ca nu il intereseaza o candidatura la europarlamentare, fiind de parere ca experienta pe care o are "ar fi mult mai utila in tara, pentru cetatenii romani".

"Sigur ca la Parlamentul European se decid lucruri foarte importante, care au reverberatie si consecinte inclusiv pentru Romania, dar eu consider prezenta mea mult mai utila in spatiul politic din Romania", a explicat fostul presedinte PNL.

#Tariceanu PNL campanie prezidentiala, #Tariceanu candidat alegeri europarlamentare, #Tariceanu revenire presedinte PNL , #PNL