Tariceanu exclude orice negociere cu PNL pentru formarea unei noi majoritati

Joi, 22 Iunie 2017, ora 22:05
5076 citiri
Tariceanu exclude orice negociere cu PNL pentru formarea unei noi majoritati
Foto: Arhiva Ziare.com

Calin Popescu-Tariceanu, presedinte al ALDE, exclude orice negociere cu fostul sau partid, PNL, in vederea formarii unei noi majoritati in Parlament.

"Nu se pune problema unei discutii dintre ALDE si PNL, pentru ca noi suntem intr-o coalitie politica cu PSD si aici vreau sa fiu clar si sa nu existe niciun echivoc: nu avem intentia sa discutam cu nimeni altcineva despre formarea unei alte majoritati", a subliniat Tariceanu, joi seara, la Romania TV.

Presedintele Senatului spune ca majoritatea parlamentara PSD-ALDE a functionat, miercuri, la motiunea de cenzura.

Dupa motiune, Tariceanu a spus ca majoritatea parlamentara pare, in acest moment, una "fragila", insa lucrurile vor functiona "diferit" in realitate.

"Da, in momentul acesta, da, sigur. Dar o sa vedeti si o sa va convingeti ca in realitate lucrurile vor functiona diferit si vom avea permanent o majoritate cu care vom putea sa ne indeplinim obligatiile de sustinere a Guvernului. Ma refer la Parlament", a declarat Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax.

Intrebat daca considera ca este un minus acest lucru in consultarile ce vor avea loc la Cotroceni, Tariceanu a spus ca "presedintele a spus ca doreste sa vada daca exista majoritatea si s-a vazut astazi ca majoritatea exista".

Tariceanu a mai precizat ca la consultarile de luni, de la Palatul Cotroceni, PSD si ALDE vor merge impreuna si cu o singura propunere de premier.

Presedintele Klaus Iohannis i-a invitat intr-adevar simultan pe Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu. Iata programul complet al consultarilor de luni.

Citeste si

#Tariceanu ALDE PNL majoritate, #Tariceanu negocieri PNL , #PNL