Tariceanu: Nu credeam sa vad impostorii liberalismului dandu-ne noua lectii

Sambata, 07 Mai 2011, ora 19:49
3892 citiri
Tariceanu: Nu credeam sa vad impostorii liberalismului dandu-ne noua lectii

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, i-a criticat sambata, in fata tinerilor liberali, "pe impostorii liberalismului", care in 1990 "fugareau demonstrantii in Piata Victoriei" si care in prezent "dau lectii".

"Cei care in 28 ianuarie 1990 fugareau demonstrantii in Piata Victoriei au ajuns astazi sa ne dea lectii de liberalism. Nu credeam sa vad impostorii liberalismului dandu-ne noua lectii de cum trebuie sa fie liberalismul", a afirmat Tariceanu.

Fostul presedinte al PNL le-a vorbit tinerilor liberali despre evenimentele din 1945. "Elevii, studentii si tinerii liberali au fost cei care in 8 noiembrie 1945 au iesit in centrul Bucurestiului intr-o demonstratie uriasa impotriva ocupatiei rusesti, pentru libertate, pentru democratie, pentru libera exprimare politica. Aceasta manifestare a fost reprimata dur, acesti tineri care au participat la manifestatia de atunci au fost inchisi si unii au petrecut lungi ani de inchisoare pana in 1964", le-a amintit Tariceanu membrilor TNL.

Totodata, el a avut si o serie de recomandari pentru tinerii liberali. "Cred ca merita sa facem o reflectie serioasa asupra idealurilor pe care liberalii le-au avut dupa Al doilea razboi mondial, a celor pe care le-am avut cand am inceput sa reinviem traditia liberala la inceputul anilor '90. Vreau sa facem o reflectie serioasa asupra nevoii de a apara in continuare valorile democratice, ale statului de drept, libertatile si drepturile individului.

Vreau sa va rog sa adoptam ca zi aniversara a TNL ziua de 8 noiembrie 1945, spre cinstea si memoria celor care s-au jertfit pentru valorile liberale la vremea aceea", a propus Tariceanu.

La randul sau, presedintele PNL Crin Antonescu s-a referit la diferentele dintre Putere si Opozitie. "Nu eu, nici Victor Ponta, nici Daniel Constantin nu am fost membri ai PCR asa cum au fost Traian Basescu, Emil Boc (...) Nu eu am fost propagandist al OASCR sau Victor Ponta, ci Emil Boc. Nu eu am fost reprezentant al statului, partidului si securitatii comuniste la Anvers, nici Victor Ponta, ci Traian Basescu", a afirmat el.

Citeste si:
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Previziunile ministrului de Finanțe despre PNRR, infirmate în câteva luni. Cristian Ghinea: ”Etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”
Declarațiile din vara acestui an ale actualului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, referitoare la PNNR, au fost comparate de fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea,...
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....