Tariceanu: Nu demisionez din PNL. Nu exclud candidatura la prezidentiale

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 21:46
5497 citiri
Tariceanu: Nu demisionez din PNL. Nu exclud candidatura la prezidentiale
Foto: Romania TV

Calin Popescu Tariceanu a incercat, duminica seara, sa lamureasca discutiile din ultimele zile privitoare la conflictul dintre el si Crin Antonescu. Fostul premier a sustinut ca nu are de gand sa demisioneze din PNL, dar si ca nu exclude o eventuala candidatura pentru functia de presedinte al Romaniei.

"Nu m-a batut niciun moment gandul acestei demisii. Nu am avut aceasta idee si nici nu am motiv. Nu numai ca nu am motiv sa demisionez, ci am o datorie enorma fata de PNL. PNL mi-a oferit posibilitatea sa realizez ceva ce putini oameni au ocazia sa realizeze in viata. Nu as parasi PNL-ul pentru nimic", a declarat Tariceanu la Romania TV.

El a adaugat ca nu exlude ideea unei candidaturi pentru scaunul de la Cotroceni, dar ca este mult prea devreme sa se discute despre acest lucru.

"E mult prea timpuriu. O astfel de decizie trebuie luata in 2014. Propunerea este sa se organizeze aceste alegeri (alegeri interne - n.red) in martie - aprilie in 2014. Mi se pare ca este o eroare sa facem acum aceste lucruri. Multe se pot schimba.

Inseamna ca noi credem ca scena si evolutiile politice sunt batute in cuie. Eu am facut o propunere. Aceasta se poate bucura de succes. M-ar bucura sa existe intelepciune in rationamentele noastre", a continuat fostul premier.

El a adaugat ca este important sa se ia in considerare si gradul de popularitate al candidatului la prezidentiale.

"Ar fi grozav ca odata instalati intr-o functie sa ramanem cu aceeasi cota de popularitate. Uitati-va la Basescu. De unde a plecat si unde a ajuns? Sigur, incasand pe merit pentru ceea ce a facut. Chiar Antonescu a spus ca daca nu va mai sta la fel in sondaje se va da la o parte. Nimeni nu gandeste ca este de acum pasul necesar, insa in politica trebuie sa gandim pe termen mediu si termen lung", a mentionat Tariceanu.

Antonescu despre excluderea lui Tariceanu si in ce conditii nu va candida la presedintie

Tariceanu: Multe lucruri pot sa accept, dar lectii de antibasism nu primesc

Referitor la declaratiile lui Crin Antonescu, care a lasat sa se inteleaga ca Tariceanu ar fi o marioneta a propagandei lui Basescu, Tariceanu sustine ca nu primeste lectii antibasism.

"Eu vreau sa le readuc aminte ca timp de patru ani cu un Guvern minoritar, cu un adversar la Cotroceni destul de redutabil si cu toate acestea i-am tinut fata lui Basescu si foarte multa lume imi spune si astazi cum apreciaza ca am reusit sa ii fac fata. In acea perioada putina lume a avut curajul sa il infrunte pe Basescu. Nu ma plang, dar vreau sa spun ca multe lucruri pot sa accept, dar lectii de antibasism nu primesc", a spus acesta.

Tot in privinta celor care l-au atacat in ultimele zile, printre care si Radu Stroe, fostul premier mai spune ca nu are adversari in PNL si ca vineri a facut o propunere, nu o declaratie si ca, desi in Romania aceste discutii sunt vazute drept scandal intern in partid, adevarul este ca el vrea sa aiba loc o evolutie.

"Eu nu am o problema in PNL. Vreau sa lupt pentru PNL. Sa il deschidem, sa il facem mai atractiv. Ce ne impiedica sa avem 500.000 de mebri ca PSD? Alegerile interne ar permite deschiderea portilor partidului, atragerea unor oameni", a sustinut liberalul.

Tariceanu refuza sa creada ca s-ar putea ajunge la excluderea sa din cauza ca a facut o astfel de popunere.

"Daca in PNL o propunere ajunge sa fie comentata in acest fel, este regretabil pentru ca facem un pas urias inapoi. Ajungem la delictul de opinie din perioada comunista. Nu putem sa vedem toti lucrurile la fel", a adaugat el.

Tariceanu vrea prezidentiale la termen si vot in PNL pentru stabilirea candidatului

Intreaga discutie a pornit dupa ce, vineri, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca vrea sa se organizeze alegeri interne in PNL pentru stabilirea candidatului liberal pentru alegerile prezidentiale din 2014, dupa modelul partidelor din Statele Unite ale Americii. In replica, Antonescu a spus ca "marionetele propagandei lui Basescu trebuie sa decida daca mai doresc sa faca parte din PNL".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Tariceanu nu demisionez PNL, #Tariceanu candidatura Cotroceni, #Tariceanu cearta Antonescu , #PNL