Tariceanu participa la lansarea candidatului PNL la Primaria Cluj-Napoca

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 13:11
1523 citiri
Tariceanu participa la lansarea candidatului PNL la Primaria Cluj-Napoca

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, va participa marti, la Cluj-Napoca, la o conferinta de presa de lansare a candidatului partidului la Primaria Cluj-Napoca.

Potrivit unor surse din partid, presedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoara (foto), va candida din partea filialei la fotoliul de primar al municipiului, functie ramasa vacanta dupa demisia premierului Emil Boc, informeaza Newsin.

Nicoara a declarat luni, pentru NewsIn, ca decizia privind candidatura sa se ia in sedinta Biroului Permanent Central, care a inceput la ora 11.00.

"Biroul Permanent Central va decide asupra candiditaului PNL la Primaria Cluj-Napoca. Daca voi fi desemnat nu imi voi permite sa contest decizia", a declarat Nicoara.

Acesta a mai spus ca, pentru desemnarea candidatului, s-a efectuat un sondaj, unde el a iesit pe primul loc, deputatul Horea Uioreanu, presedintele PNL Cluj-Napoca, pe al doilea, iar consilierul local Steluta Cataniciu, membru PD-L pana anul trecut, pe locul trei.

Marius Nicoara are 51 de ani, este inginer, iar printre limbile straine pe care le vorbeste se numara maghiara, la nivelul foarte bine. Liberalul a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Cluj in urma alegerile generale din 2004, functia pe care a pierdut-o in favoarea democrat-liberalului Alin Tise, la alegerile locale din 2008.

Nicoara a candidat apoi, in toamna anului trecut, la Senat, in colegiul uninominal 3, unde a reusit sa obtina un mandat de senator, la redistribuire. Nicoara a obtinut 17.009 de voturi (26,06%), clasandu-se pe locul 2 dupa democrat-liberalul Gheorghe Benea, care a fost votat de 19.234 dintre alegatori (29,47%).

Pana in prezent, doua partide si-au stabilit candidatura la Primaria Cluj-Napoca, respectiv PD-L Cluj, care merge pe mana primarului interimar al municipiului, Sorin Apostu, si PNTCD, care l-a desemnat saptamana trecuta pe Calin Oancea, simplu membru, drept candidat.

UDMR Cluj si PRM Cluj au anuntat ca isi vor anunta candidatul in cursul acestei saptamani, iar surse din PSD Cluj sustin ca filiala isi va alege luni candidatul, printre numele vehiculate fiind consilierul judetean Dan Canta si fostul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, Teodor Pop Puscas.

Pop Puscas a candidat la alegerile parlamentare la Camera Deputatilor si a obtinut in colegiu 1- Cluj-Napoca 4.395 de voturi (17,05%), clasandu-se pe locul III in colegiul sau. Alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca vor avea loc pe 15 februarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#marius nicoara, #candidati primaria Cluj, #Sorin Apostu, #Calin Popescu Tariceanu , #PNL