Tariceanu: Pentru PD-L, dreapta inseamna un soi de ciocoism oligarhic

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 21:22
2218 citiri
Tariceanu: Pentru PD-L, dreapta inseamna un soi de ciocoism oligarhic

Fostul presedinte PNL Calin Popescu Tariceanu spune ca rezultatul alegerilor din PD-L nu are nicio importanta pentru cetateanul de rand, deoarece nici Vasile Blaga nu se pricepe la economie mai bine decat Emil Boc. In schimb, el se arata extrem de deranjat de faptul ca PD-L isi aroga titlul de formatiune de dreapta.

"Singura miza a Conventiei PD-L este care anume dintre membrii PD-L vor avea de profitat de pe urma guvernarii. De aceea, indiferent daca va castiga Boc sau daca va castiga Blaga, pentru romani va fi acelasi lucru. Blaga nu se pricepe la economie cu nimic mai mult decat Boc, un argument in plus care arata ca nu sunt sanse ca Romania sa o ia intr-o directie buna cat timp acest partid este la conducere", comenteaza fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu pe blog.

In schimb, acesta se arata deranjat de "vorbaria PD-L despre 'partidul de dreapta'", considerand ca fostii parteneri din Alianta D.A. merita "o punere la punct".

"Este frapant si trist sa descoperim ca ceea ce inteleg prin 'dreapta' liderii PD-L cu aere de ideologi, precum Basescu, Boc, Stoica sau Preda (dar sa nu uitam nici de propagandistii aflati in serviciul lor), nu este decat amintirea cursurilor de marxism stiintific despre 'dreapta' si 'stanga' la care au participat acesti domni pe vremea cand erau 'tovarasi' si activisti ai defunctului Partid Comunist Roman.

Pe scurt, pentru liderii PD-L 'dreapta' inseamna cam ce au invatat ei in tinerete de la Marx: un soi de ciocoism oligarhic, in care boierii poruncesc si poporul se supune", adauga Tariceanu, reiterand o idee sustinuta recent si de actualul lider PNL, Crin Antonescu.

Antonescu, la congresul TNL: Sunt liberal, de dreapta, monarhist

Tismaneanu: USL e facuta cu Ion Iliescu, impenitentul bolsevic

Calin Popescu Tariceanu le transmite democrat-liberalilor ca "adevarata dreapta" nu este asa cum sustinea Marx, o "celebrare sinistra a ideii ca boierii sunt si trebuie sa ramana bogati, iar poporul este si va fi pentru totdeauna sarac si 'exploatat'".

"Manelele ideologice cantate de liderii PD-L au condus la o premiera mondiala. Este pentru prima data cand este alcatuit un program politic de 'dreapta' care, de fapt, nu este de dreapta ci este copiat din modul in care isi imaginau comunistii ca ar fi dreapta. Din nenorocire pentru romani, PD-L este la guvernare, iar ceata marxista din capetele liderilor sai se regaseste in programul de guvernare alcatuit de Basescu si de Boc si explica ce patesc romanii de 2 ani", subliniaza fostul premier liberal.

De cealalta parta insa, PNL trebuie sa ramana adevarata solutie de dreapta in Romania, considera Tariceanu.

"PNL trebuie sa continue sa fie ceea ce este de 20 de ani: partidul care a avut permanent ca valori fundamentale libertatea politica, economia de piata bazata pe libera initiativa, statul minimal liberal, integrarea Romaniei in sistemul politic si economic occidental.

In plus, tinand cont de mediul politic actual, cred ca PNL trebuie sa-si regaseasca vocatia sa din anii '90, de scoala a democratiei si de principala sursa de idei a dreptei moderne si democratice romanesti",conchide Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si:
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Alexandru Rafila, despre ancheta premierului privind pregătirea pentru valul patru: ”Se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”
Medicul Alexandru Rafila a afirmat, marţi seară, că se aştepta de la premierul Florin Cîţu, după videoconferinţa pe care a avut-o marţi, la soluţii de sănătate publică, nu la anchete...
Ministrul Finanțelor susține că banii din PNI ”Anghel Saligny” nu vor fi distribuiți pe criterii politice: ”Ce e politic în a oferi şansa unei comunităţi să aibă apă curentă?”
Ministrul Finanțelor susține că banii din PNI ”Anghel Saligny” nu vor fi distribuiți pe criterii politice: ”Ce e politic în a oferi şansa unei comunităţi să aibă apă curentă?”
Ministrul Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, anunţă că primarii pot începe să depună proiecte pentru accesarea de fonduri prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, el...
Sursa: Ziare.com