Tariceanu: PNL nu va depune armele

Luni, 26 Mai 2008, ora 21:43
2280 citiri
Tariceanu: PNL nu va depune armele

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu le-a transmis liberalilor prezenti luni la aniversarea a 133 de ani de la infiintarea partidului ca PNL nu va depune armele intrucat nu si-a pierdut ratiunea de a continua lupta politica.

Tariceanu a mai sustinut ca majoritatea succeselor Romaniei se leaga de PNL, de la infiintare pana in prezent, iar cetatenii au ales partidul de fiecare data cand au avut nevoie de o echipa de lideri sau s-au aflat intr-un moment crucial, in contextul in care "peste 75% romani" se considera de centru-dreapta.

Presedintele fondator al PNL, Radu Campeanu, s-a referit la fostii peledisti reuniti in jurul lui Stolojan si a spus ca plecarea unui "mic grup" dintre liberali a fost benefica intrucat acestia "nu aveau ce cauta" in partid.

In context, el a afirmat ca PNL este condus in prezent de un "liberal autentic" si le-a cerut colegilor sa stea "uniti si solidari" in jurul premierului Tariceanu, in perspectiva luptelor electorale care urmeaza.

Vicepresedintele partidului, Adrian Iorgulescu, a vorbit si el despre faptul ca PNL ar fi "cea mai importanta institutie culturala si politica a tarii, pentru ca PNL se confunda cu insasi istoria" moderna si clasica a Romaniei, de la razboiul de independenta, Marea Unire, prima modernizare din perioada interbelica, pana la integrarea in UE.

Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, istoric de profesie, a subliniat ca "liberalismul este sinonim cu democratia, cu statul de drept si cu modernizarea".

"Democratia romaneasca a fost puternica atata vreme cat PNL a fost puternic (...) Cand liberalismul autohton a intrat in criza s-a creat loc liber pentru experimente de tot felul, majoritatea autoritariste, de la cel al regelui Carol al II la cel mult mai dramatic al regimului comunist. Aviz tuturor celor care astazi vad in prezentul nostru o continuare a istoriei romanesti", a mai spus Cioroianu.

La finalul ceremoniei, Tariceanu i-a inmanat Premiul "I. C. Bratianu" lui Florin Aftalion, "unul dintre cei mai importanti si influenti economisti liberali".

La festivitatea de 133 de ani de la infiintarea PNL au participat o serie de lideri ai partidului, Radu Campeanu, Dinu Zamfirescu, Varujan Vosganian, Dan Motreanu, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, precum si artistii Dida Dragan si Dan Grigore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#Calin Popescu Tariceanu, #aniversare, #PNL , #PNL