Tariceanu: PNL poate si merita sa intre in Parlament fara PSD

Duminica, 31 Ianuarie 2010, ora 16:33
2154 citiri
Tariceanu: PNL poate si merita sa intre in Parlament fara PSD
Foto: Arhiva Antena3

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat ca-l deranjeaza faptul ca unii dintre colegii sai vad intr-o posibila alianta cu PSD solutia de a contracara eventuala schimbare a sistemului electoral, in timp ce liberalii au forta de a-si asigura locul in Parlament si cu fortele proprii.

Tariceanu a trecut duminica in revista posibilitatile PNL: de a "ramanem singur", alianta cu PSD si "de ce nu, teoretic, avem si-o varianta sa mergem cu PD-L".

"Ceea ce pe mine ma deranjeaza este ca, in momentul de fata, ca raspuns la pericolul pe care-l reprezinta Legea uninominalului in sistem majoritar, unii din colegii mei au gasit solutia si spun "nu, domnule, facem o alianta cu PSD, care sa ne duca la prezentarea pe liste comune si-n felul asta suntem la adapost".

Eu spun urmatoarea chestiune: PNL in istoria recenta a mers in '90 si '92 singur pe lista. Dupa aceea, din cauza faptului ca-n '92 n-a mai intrat in Parlament, a avut o lunga perioada cu o problema de intrare in Parlament.

Aceasta lunga perioada a insemnat in '96 pe lista comuna cu Conventia, in 2000 am reusit si ne-am strecurat, in 2004 din nou in Alianta DA. In 2008, PNL s-a prezentat singur in alegeri si a obtinut 20% la alegerile parlamentare. Si acum ce fac? Dupa ce am obtinut statutul asta, iarasi caut o barca in care sa stau si sa fiu sigur ca nu mi se intampla nimic? Mi se pare ca regresam.

PNL poate si merita sa intre pe picioarele proprii, nu cu ajutorul PSD, asta ma deranjeaza", a comentat fostul lider liberal.

Presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a adresat joi o scrisoare deschisa liderilor liberali si social-democrati prin care le recomanda sa formeze Alianta Social-Liberala, care sa aiba un program politic comun si sa constituie un guvern din umbra, capabil sa rastoarne in 2012 guvernarea PD-L.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat sambata ca, din perspectiva sa, e "greu de conceput o alianta politica" intre PSD si PNL, deoarece pentru liberali este momentul sa isi asume singuri o directie.

Si presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a aratat vineri reticent fata de propunerea liderului PC, afirmand ca este cale lunga pana la a avea "un construct politic" intre cele doua partide.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tariceanu PNL PSD, #Tariceanu alianta PSD , #PNL