Tariceanu: PNL se impaca cu PD-L doar daca iese de sub "pulpana stapanului"

Joi, 30 Octombrie 2008, ora 09:00
1769 citiri
Tariceanu: PNL se impaca cu PD-L doar daca iese de sub "pulpana stapanului"

PNL va continua sa sustina cresterea salariilor, insa in mod responsabil, afirma premierul Calin Popescu Tariceanu, precizand ca nu are de ce sa ii fie rusine cu ceea ce a facut pana acum.

Primul ministru a declarat intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei ca masurile luate de guvernul PNL sunt sustenabile, in timp ce adversarii sai sunt populisti.

El a explicat si de ce a recurs la ordonanta si nu la asumarea raspunderii pentru amanarea legii salarizarii profesorilor. "In aceasta privinta, nu este responsabil Parlamentul. In orice tara, politicile economice, inclusiv cele salariale, sunt de resortul executivului.

Nu sunt de resortul parlamentului si nici al presedintelui. Punctul meu de vedere si al membrilor cabinetului a fost ca aceasta este solutia cea mai potrivita. Si cea mai eficienta", a afirmat Tariceanu.

Premierul spune ca atat presedintele cat si Parlamentul au o perceptie cel putin eronata, fata de aceasta situatie.

"Cred ca nu sesizeaza situatia in care se gaseste Romania, nu numai in plan intern, dar si in acest mediu care ne inconjoara. Situatia este dramatica la nivel modial, monedele se prabusesc, bancile centrale si guvernele trebuie sa intervina pentru sustinerea sistemului financiar.

Si la noi? Ce se intampla? La noi parca lucrurile astea nu ar exista. Noi vrem sa majoram, in acest moment extrem de critic, salarii. Deci toate semnele incep sa se arate. Nu stau sa ma mai gandesc cine are mai multa vinovatie. Fiecare trebuie sa-si asume partea lui", a declarat premierul.

Pe de alta parte, Tariceanu a declarat ca o impacare cu PD-L se poate produce doar daca acest partid iese de sub "pulpana stapanului".

"Daca o sa lase deoparte stilul asta taliban, unu la mana, si doi - daca o sa iasa de sub pulpana stapanului, s-ar putea", a spus premierul.

In ceea ce priveste ultima sedinta a CSAT, Tariceanu a declarat ca presedintele trebuie sa aiba responsabilitatea cuvintelor pe care le rosteste.

"Nu poti sa vii cu aiureli de-astea si dupa aia sa incepi sa stai sa te gandesti ca sentimentele antirusesti sunt un bun instrument politic cu care ne jucam, asa, impotriva adversarilor politici.

Eu am fost foarte calm si am inghitit foarte multe timp de trei ani. Cred ca este un moment in care trebuie sa inteleaga fiecare ca rabdarea mea are totusi o anumita limita", a mai spus Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tariceanu, #Basescu, #majorare, #salarii, #vina , #PNL