Tariceanu: Predoiu va demisiona si va reveni in PNL

Sambata, 21 Februarie 2009, ora 15:37
3527 citiri
Tariceanu: Predoiu va demisiona si va reveni in PNL

Presedintele Partidului National Liberal, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, sambata, ca a discutat cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si acesta i-ar fi comunicat ca ar dori ca, dupa adoptarea noilor Coduri, sa demisioneze si eventual sa revina in PNL.

"Am avut o discutie cu el pe acest subiect in care mi-am manifestat opozitia mea si a tuturor colegilor mei fata de aceasta atitudine, insa el ne-a spus - si urmeaza sa vedem daca acest lucru se va intampla - ca, odata ce Codurile vor fi adoptate, isi va da demisia din functia de ministru, manifestandu-si dorinta de a reveni in randurile PNL", informeaza Agerpres.

Prezent la Scoala de iarna a Cluburilor Studentesti Liberale de la Paraul Rece, liderul PNL a mai afirmat ca ministrul Justitiei i-ar fi spus ca vrea sa fie considerat un tehnocrat. "El mi-a spus: 'eu nu ma duc acolo ca ministru in calitate de reprezentant al PNL'. (...) El vrea sa faca o figura mai mult de tehnocrat in actualul Guvern, dar sigur ca acum este, poate, prea devreme sa tragem concluziile", a spus Tariceanu.

In opinia acestuia, Predoiu, ca jurist, ar dori mai mult sa isi lege numele de adoptarea noilor coduri - Codul Civil, Codul Penal, Codul de Procedura Civila si Codul de Procedura Penala.

Predoiu, liberalul din coasta noii puteri

Pe de alta parte, potrivit presedintelui PNL, prezenta lui Catalin Predoiu in actualul Executiv ar avea si unele aspecte pozitive pentru ca Ministerul Justitiei ar drept de aviz pentru actele normative emise de Guvern.

"Ministerul Justitiei trebuie sa avizeze orice hotarare de Guvern, orice proiect de lege, orice ordonanta care este aprobata de Guvern - deci el acolo poate sa aiba si un rol activ de a cenzura derapajele actualei puteri. Mi-as dori foarte mult. Nu stiu daca el, acolo, are suficienta influenta politica sa faca acest lucru, dar n-ar fi rau, pentru ca domnul Boc are o serie de porniri si de excese care depasesc clar comportamentul cu adevarat democratic. Ramane sa vedem", a declarat Tariceanu.

Catalin Predoiu, a declarat, sambata, pentru Agerpres, ca varianta enuntata de presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu privind o eventuala demisie a sa din cadrul Executivului si o revenire in PNL nu este de actualitate, discutia pe aceasta tema avand loc in decembrie anul trecut, inainte de acceptarea preluarii mandatului.

"A fost una dintre variantele de lucru discutate inainte de acceptarea preluarii noului mandat de ministru al Justitiei in Guvernul Boc", a afirmat Predoiu.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban este singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei...
Sursa: Ziare.com