Tariceanu propune ridicarea imunitatii presedintelui Romaniei (Video)

Marti, 02 Februarie 2010, ora 13:06
7941 citiri
Tariceanu propune ridicarea imunitatii presedintelui Romaniei (Video)

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a propus, marti, in plen, ridicarea imunitatii functiei prezidentiale, in contextul discutiilor privind reformarea statului.

"Daca vorbim de modernizarea statului, ar trebui sa ne gandim serios la modul in care stabilim rolurile Guvenului, premierului si al presedintelui, in ce inseamna ramura executiva. Trebuie sa ne gandim care sunt modalitatile prin care exercitam un control la nivelul insitutiei prezidentiale.

Ar trebui sa ne gandim la necesitatea ridicarii imunitatii prezidentiale, care face un caz singular in randul institutiilor publice din Romania", a declarat Tariceanu, informeaza Mediafax.

Totodata, Calin Popescu Tariceanu i-a transmis lui Emil Boc ca are "obligatia" de a se gandi la o reforma serioasa a institutiilor.

Tariceanu: Economia creeaza locuri de munca, nu Guvernul

Potrivit acestuia, reformarea institutiilor ar insemna in primul rand "un Parlament mai eficient si mai credibil, o adevarata tribuna de dezbatere politica publica, in care primul-ministru sa vina cel putin o data pe saptamana in Parlament sa-si prezinte principalele actiuni si directii pe care le-a urmat Guvernul, sa raspunda la intrebarilor opozitiei, mult mai incomode decat cele ale moderatorilor de la televiziunile prietene la care am observat ca va duceti in mod frecvent in ultima perioada".

"V-as propune sa reflectati asupra urmatorului mod de functionare a Parlamentului: jumatate din timpul alocat dezbaterilor sa fie utilizat pentru proiectele de lege inaintate de Guvern, o patrime din timpul dedicat dezbaterilor sa fie alocat initiativelor parlamentarilor din care o zi obligatoriu pentru opozitie, si un sfert din timpul dezbaterilor parlamentare sa fie dedicat functiei de control si evaluare a politicilor publice", a mentionat Tariceanu.

Prioritatile Guvernului pentru 2010: Modernizarea tarii si locurile de munca

Ideea ca presedintele sa nu mai aiba niciun fel de imunitate a fost avansata in 2008 si de presedintele PSD, Mircea Geoana, dar si de catre presedintele CN al PSD, Adrian Nastase.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...