Tariceanu propune ridicarea imunitatii presedintelui Romaniei (Video)

Marti, 02 Februarie 2010, ora 13:06
8144 citiri
Tariceanu propune ridicarea imunitatii presedintelui Romaniei (Video)

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a propus, marti, in plen, ridicarea imunitatii functiei prezidentiale, in contextul discutiilor privind reformarea statului.

"Daca vorbim de modernizarea statului, ar trebui sa ne gandim serios la modul in care stabilim rolurile Guvenului, premierului si al presedintelui, in ce inseamna ramura executiva. Trebuie sa ne gandim care sunt modalitatile prin care exercitam un control la nivelul insitutiei prezidentiale.

Ar trebui sa ne gandim la necesitatea ridicarii imunitatii prezidentiale, care face un caz singular in randul institutiilor publice din Romania", a declarat Tariceanu, informeaza Mediafax.

Totodata, Calin Popescu Tariceanu i-a transmis lui Emil Boc ca are "obligatia" de a se gandi la o reforma serioasa a institutiilor.

Tariceanu: Economia creeaza locuri de munca, nu Guvernul

Potrivit acestuia, reformarea institutiilor ar insemna in primul rand "un Parlament mai eficient si mai credibil, o adevarata tribuna de dezbatere politica publica, in care primul-ministru sa vina cel putin o data pe saptamana in Parlament sa-si prezinte principalele actiuni si directii pe care le-a urmat Guvernul, sa raspunda la intrebarilor opozitiei, mult mai incomode decat cele ale moderatorilor de la televiziunile prietene la care am observat ca va duceti in mod frecvent in ultima perioada".

"V-as propune sa reflectati asupra urmatorului mod de functionare a Parlamentului: jumatate din timpul alocat dezbaterilor sa fie utilizat pentru proiectele de lege inaintate de Guvern, o patrime din timpul dedicat dezbaterilor sa fie alocat initiativelor parlamentarilor din care o zi obligatoriu pentru opozitie, si un sfert din timpul dezbaterilor parlamentare sa fie dedicat functiei de control si evaluare a politicilor publice", a mentionat Tariceanu.

Prioritatile Guvernului pentru 2010: Modernizarea tarii si locurile de munca

Ideea ca presedintele sa nu mai aiba niciun fel de imunitate a fost avansata in 2008 si de presedintele PSD, Mircea Geoana, dar si de catre presedintele CN al PSD, Adrian Nastase.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Tariceanu imunitate presedinte, #ridicare imunitate presedinte, #Tariceanu Basescu imunitate , #PNL