Tariceanu: Responsabilitatea privind Legea pensiilor e doar pe umerii lui Anastase

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 16:24
1247 citiri
Tariceanu: Responsabilitatea privind Legea pensiilor e doar pe umerii lui Anastase

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri ca presedintele Camerei, Roberta Anastase, nu poate arunca responsabilitatea privind votul la Legea pensiilor pe umerii altcuiva si ca putea sa verifice anuntul facut de secretarul de sedinta, Mihai Voicu, la momentul votului.

Solicitat sa comenteze afirmatiile presedintelui Camerei, Roberta Anastase, care a sustinut ca singurul vinovat pentru votul la legea pensiilor ar fi liberalul Mihai Voicu, care avea in atributii numararea voturilor, Tariceanu a spus: "Roberta Anastase are acum o imensa problema si incearca sa paseze problema in alta parte decat la ea".

"La votarea unei asemenea legi, nu poti sta in fata unei evidente pe care o avea in fata - pentru ca ea este chemata sa ia decizia, ceea ce ii comunica secretarii are posibilitatea sa verifice. Si cand e o lege intr-o dezbatere atat de tensionata, nu poti sa inchizi ochii si sa te faci ca accepti ceea ce era evident ca in sala nu se intampla. Pentru acest lucru poarta o responsabilitate pe care nu o poate arunca pe umerii altcuiva", a subliniat liberalul.

El a adaugat ca presedintele Camerei nu poate lua decizii in locul grupurilor parlamentare si al Biroului Permanent. "Deci el trebuie sa inteleaga ca nu are un rol politic, ci un rol ai degraba administrativ. Motivul pentru care noi solicitam demisia lui Anastase nu este o chestiune minora de ordin administrativ, e un gest pe care l-a facut care descalifica Parlamentul ca institutie", a comentat deputatul PNL.

Pe de alta parte, Tariceanu a afirmat ca, prin moratoriul cerut, presedintele Basescu vrea in realitate ca Opozitia sa considere, timp de 45 zile, ca nu a vazut ce s-a intamplat in Parlament, si "sa inchida ochii in fata acestei fraude", subliniind ca acest lucru nu e posibil.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, spune ca liderul PNL Crin Antonescu foloseste un dublu limbaj pentru ca, desi acuza fraudarea Legii pensiilor, l-a numit inlocuitor la sefia PNL pe Mihai Voicu, "singurul care a fraudat la legea pensiilor", fiind secretarul care a numarat voturile.

"Cand este corect Crin Antonescu? Cand il numeste pe Mihai Voicu inlocuitorul de drept al lui la presedintia PNL, sau cand acuza fraudarea pensiilor? Fraudarea pensiilor, asa cum considera dumnealui - daca a fost facuta - a fost facuta de un singur om: Mihai Voicu, secretarul responsabil de numararea voturilor puterii", a declarat Anastase.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Calin Popescu Tariceanu deputat, #Tariceanu PNL Roberta Anastase, #Tariceanu regulament Camera Deputatilor , #PNL