Tariceanu s-a hotarat: Candideaza la Senat, in sectorul 1

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 23:05
2069 citiri
Tariceanu s-a hotarat: Candideaza la Senat, in sectorul 1
Foto: Digi24

Deputatul Calin Popescu Tariceanu, fost presedinte PNL, a anuntat, joi seara, ca va candida in Bucuresti, in colegiul senatorial numarul 2 din sectorul 1, in conditiile in care in presa s-a speculat pe tema unor nemultumiri create de aceasta candidatura la nivelul actualei conduceri a PNL.

"Voi candida in Bucuresti, in colegiul senatorial numarul 2, adica in sectorul 1, ca sa fiu mai precis(...) Eu am fost si sunt inca deputat de Ilfov, dar cred ca Bucurestiul imi da si mie posibilitatea si partidului din care fac parte si caruia in datorez foarte mult platforma necesara pentru o dezbatere care sa fie mai aproape de atentia publicului(...) E o tribuna de vizibilitate mult mai mare, unde cred ca voi putea sa contribui la conturarea mai puternica a PNL. Cred ca suntem intr-un deficit de perceptie la nivelul cetatenilor, sondajele o arata, e nevoie de intarirea caracterului liberal", a declarat Tariceanu, la DigiTV.

Fostul lider PNL a explicat ca, partidul fiind intr-o alianta cu unul de stanga care a dat si premierul, s-a ajuns ca atentia publica sa se concentreze asupra acestuia si a activitatii de guvernare, existand astfel "posibilitatea ca PNL sa fie si el perceput catre stanga".

"Vreau ca profilul nostru ideologic sa ramana asa cum este(...) Sa imi aduc o contributie sporita in dezbaterea politica care urmeaza", a subliniat Tariceanu.

Deputatul a spus ca a auzit si el despre nemultumirile partenerilor de la PC in legatura cu candidatura sa in sectorul 1, dar a precizat: "Dupa cunostinta mea nu au existat astfel de tensiuni".

Intrebat cum s-a ajuns la nominalizarea sa pentru colegiul din sectorul 1, Tariceanu a explicat ca s-a intalnit cu liderul filalei PNL, Andrei Chiliman, "la jumatate de drum".

"Si sectorul 1, care este cea mai puternica organizatie in Bucuresti(...) isi dorea un candidat mai proeminent si eu mi-am dorit o organizatie puternica", a explicat el, adaugand insa ca si organizatia din Ilfov e foarte puternica si i-ar fi adus o "alegere mai confortabila", dar s-a decis sa se "angajeze" in batalia electorala din Bucuresti.

Calin Popescu Tariceanu a subliniat faptul ca are o relatie buna atat cu organizatiile din Bucuresti, cat si din tara, si ca sunt "numeroase" cele care l-au invitat sa candideze, dar a decis sa ii reprezinte pe cetatenii in orasul in care locuieste.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Tariceanu candidat senat sectorul1, #colegiu Tariceanu , #PNL