Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tariceanu: Steaua lui Basescu incepe sa apuna

Sambata, 28 Februarie 2009, ora 17:15
2325 citiri
Tariceanu: Steaua lui Basescu incepe sa apuna

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, prezent sambata la Giurgiu, la Delegatia Permanenta a organizatiei judetene, a declarat ca spera ca viitorul Congres al liberalilor sa nu duca la o fracturare a formatiunii politice, ci sa dea posibilitatea unor dezbateri constructive.

Calin Popescu Tariceanu a declarat ca, in opinia sa, in aceasta perioada de criza economico-financiara, oricare dintre partidele aflate pe scena politica romaneasca va pierde daca isi va urmari propriile interese, informeaza NewsIn.

"Congresul sper sa nu duca la o fracturare a partidului. Imi doresc ca acest Congres sa ne dea posibilitatea sa trecem peste competitia interna, care nu e de blamat daca va aduce ceva pozitiv. In aceasta perioada grea, cea mai mare greseala ar fi ca principala preocupare sa fie competitia interna.

Orice partid care sta cu fata doar catre interesele proprii, va pierde. Am condus o guvernare de succes datorita PNL si vreau sa intorc acest lucru partidului, dar nu este vorba despre o functie, ci imi doresc mai mult decat atat. PNL sa fie o alternativa pe zona centru-dreapta, sa ajunga la un scor de 30 la suta si sa intre la Guvernare prin usa din fata si nu pe usa din dos", a spus Tariceanu.

Fostul premier a facut si cateva referiri la PD-L si la presedintele Traian Basescu. "Am convigerea ca PD-L este un partid lipsit de ideologie, se bazeaza pe un discurs pe teme populiste si demagogice, iar pentru PNL prezenta lui Basescu este un obstacol, dar nu e vesnic. Inca de anul trecut a inceput sa coboare panta.

Basescu a creat doar conflicte, promisiuni si nu a facut nimic concret pentru o viata mai buna a oamenilor. Steaua lui Basescu incepe sa apuna si odata cu ea si cea a PD-L", a declarat presedintele PNL.

Dupa delegatia permanenta a PNL Giurgiu, Calin Popescu Tariceanu a avut o intalnire cu presa, si, fiind intrebat care este opinia sa cu privire la schimbarea sefilor de deconcentrate, presedintele PNL a afirmat ca principala activitate a actualului Guvern este aceea de a asigura functii clientelei politice, ceea ce ingreuneaza elaborarea unui plan anticriza.

"Cea mai importanta activitate a noului Guvern este aceea de a schimba oamenii din functiile de conducere, de la Guvern, Prefecturi si pana la institutiile deconcentrate din teritoriu. Este vorba despre 2.500 de oameni pe care doreste sa-i schimbe cu cei din clientela politica. Poate ca si de aceea este Guvernul paralizat si nu are timp sa se ocupe de planul anticriza", a declarat Tariceanu.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Calin Popescu Tariceanu, #congres PNL, #fracturare PNL , #PNL