Tariceanu: Steaua lui Basescu incepe sa apuna

Sambata, 28 Februarie 2009, ora 17:15
1936 citiri
Tariceanu: Steaua lui Basescu incepe sa apuna

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, prezent sambata la Giurgiu, la Delegatia Permanenta a organizatiei judetene, a declarat ca spera ca viitorul Congres al liberalilor sa nu duca la o fracturare a formatiunii politice, ci sa dea posibilitatea unor dezbateri constructive.

Calin Popescu Tariceanu a declarat ca, in opinia sa, in aceasta perioada de criza economico-financiara, oricare dintre partidele aflate pe scena politica romaneasca va pierde daca isi va urmari propriile interese, informeaza NewsIn.

"Congresul sper sa nu duca la o fracturare a partidului. Imi doresc ca acest Congres sa ne dea posibilitatea sa trecem peste competitia interna, care nu e de blamat daca va aduce ceva pozitiv. In aceasta perioada grea, cea mai mare greseala ar fi ca principala preocupare sa fie competitia interna.

Orice partid care sta cu fata doar catre interesele proprii, va pierde. Am condus o guvernare de succes datorita PNL si vreau sa intorc acest lucru partidului, dar nu este vorba despre o functie, ci imi doresc mai mult decat atat. PNL sa fie o alternativa pe zona centru-dreapta, sa ajunga la un scor de 30 la suta si sa intre la Guvernare prin usa din fata si nu pe usa din dos", a spus Tariceanu.

Fostul premier a facut si cateva referiri la PD-L si la presedintele Traian Basescu. "Am convigerea ca PD-L este un partid lipsit de ideologie, se bazeaza pe un discurs pe teme populiste si demagogice, iar pentru PNL prezenta lui Basescu este un obstacol, dar nu e vesnic. Inca de anul trecut a inceput sa coboare panta.

Basescu a creat doar conflicte, promisiuni si nu a facut nimic concret pentru o viata mai buna a oamenilor. Steaua lui Basescu incepe sa apuna si odata cu ea si cea a PD-L", a declarat presedintele PNL.

Dupa delegatia permanenta a PNL Giurgiu, Calin Popescu Tariceanu a avut o intalnire cu presa, si, fiind intrebat care este opinia sa cu privire la schimbarea sefilor de deconcentrate, presedintele PNL a afirmat ca principala activitate a actualului Guvern este aceea de a asigura functii clientelei politice, ceea ce ingreuneaza elaborarea unui plan anticriza.

"Cea mai importanta activitate a noului Guvern este aceea de a schimba oamenii din functiile de conducere, de la Guvern, Prefecturi si pana la institutiile deconcentrate din teritoriu. Este vorba despre 2.500 de oameni pe care doreste sa-i schimbe cu cei din clientela politica. Poate ca si de aceea este Guvernul paralizat si nu are timp sa se ocupe de planul anticriza", a declarat Tariceanu.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...