Tariceanu: Sunt membru PNL si nu exclud sa redevin presedintele partidului

Joi, 22 Mai 2014, ora 19:25
3767 citiri
Tariceanu: Sunt membru PNL si nu exclud sa redevin presedintele partidului

Fostul prim-ministru liberal Calin Popescu Tariceanu, care a facut cerere de reprimire in PNL, aprobata joi, a spus ca nu exclude sa redevina presedinte al partidului, ipoteza ce o va discuta insa dupa alegerile europarlamentare din 25 mai.

"Nu exclud nimic, dar nu vreau acum sa aduc in discutie nimic perturbator pentru votul de pe 25 mai. Cel mai important lucru este sa convingem cat mai multi cetateni sa voteze PNL, iar apoi aceste discutii vor veni, fara doar si poate", a declarat Tariceanu, la Romania Tv.

Acesta a precizat ca a revenit in PNL, subliniind ca isi doreste un scor cat mai mare la euroalegeri, la care sa contribuie si doza sa de popularitate.

"Cererea mea de adeziune a fost aprobata de unanimitatea celor prezenti, deci, conform statului, am revenit in PNL. Planurile mele vizeaza in principal ziua de 25 mai, cand imi doresc un rezultat cat mai bun pentru PNL si sper ca doza de popularitate pe care o am sa dea incredere votantilor care aveau anumite ezitari", a mai afirmat presedintele Senatului.

Tariceanu revine in PNL: Demisia a fost un gest extrem de protest

De asemenea, Calin Popescu Tariceanu a discutat din nou despre USL, subliniind ca nu trebuie sa fie exclus acest subiect.

"Trebuie sa ascultam ce spun si baza partidului, si cetatenii, sa tinem cont de increderea si sperantele pe care si le-au pus foarte multi romani in ceea ce a insemnat USL. Nu trebuie exclusa aceasta discutie, iar ea trebuie sa faca obiectul unei dezbateri largi, nu doar intre cei din apropierea presedintelui partidului", a spus fostul presedinte PNL.

Antonescu, despre revenirea lui Tariceanu: Un fugar decazut, o sluga a PSD, nu ne face noua congres

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, joi, ca se reinscrie in PNL, mentionand totodata ca, in interiorul partidului, va lua in perioada urmatoare decizii care vor afecta drumul partidului.

"Am spus mereu ca sunt dispus sa revin in PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cat mai bun PNL, accept invitatia de a reveni in PNL", a declarat Tariceanu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Satu Mare.

"Colegii din organizatia PNL Satu Mare au facut propunerea sa ma inscriu in organizatie si am acceptat aceasta propunere a colegilor", a continuat acesta.

In replica, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca va fi analizata situatia creata de reinscrierea in partid a lui Tariceanu abia dupa alegerile de duminica, dar a spus despre acesta ca e un "fugar decazut, o sluga a PSD-ului, care nu ne face noua congres".

Citeste si:
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Deputatul Andrei Lupu, actual membru REPER, a lansat critici dure la adresa liderului USR Vrancea Liviu Mălureanu după ce acesta din urmă a sugerat că electoratul este de vină pentru...