Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tariceanu vorbeste despre demisul Deaconescu si Orban

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 16:30
2062 citiri
Tariceanu vorbeste despre demisul Deaconescu si Orban

Prefectul Capitalei Catalin Deaconescu nu a fost inlocuit din motive politice, asa cum a acuzat demnitarul, ci demiterea sa este legata doar de activitatea sa nesatisfacatoare din timpul alegerilor locale, a explicat, miercuri, premierul Calin Popescu Tariceanu.

"Toti prefectii la numirea in functie stiu ca exista o prevedere privind mobilitatea functionarilor publici. Catalin Deaconescu a fost inlocuit din functie din cauza a ce s-a intamplat in perioada alegerilor, legat de activitatea sa", a clarificat primul ministru.

In ciuda celor spuse de premier, Catalin Deaconescu a declarat ca nu i se poate reprosa nimic in legatura cu activitatea sa ca prefect si este convins ca inlocuirea sa in functie se datoreaza prieteniei care il leaga de Ludovic Orban.

"Cred ca acesta este principalul motiv. Sunt vinovat, sunt prieten cu Ludovic Orban si voi ramane prieten cu el, sunt prieten cu Crin Antonescu si voi ramane prieten cu el", a declarat Deaconescu care a precizat ca asteapta sa vada Hotararea de Guvern care consfinteste schimbarea sa din functie.

Mai mult, fostul prefect considera ca hotararea este "vadit ilegala", deoarece "ea nu se poate invoca decat o singura data intr-un an si eu am fost numit in functie in septembrie 2007, deci nu am implinit un an", spune Deaconescu.

Intrebat daca este adevarat ca intentioneaza sa-l demita pe Ludovic Orban din functia de ministru al Transporturilor, Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu raspunde la speculatii.

Tariceanu a cerut, luni, dupa o sedinta a PNL in care s-a facut o prima analiza a rezultatelor la alegerile locale, demisia a sase lideri de organizatii PNL din tara, cat si a lui Ludovic Orban, din calitate de presedinte al organizatiei de Bucuresti a PNL. Premierul a spus ca ia aceste masuri atat in calitate de presedinte al PNL, cat si din calitate de prim ministru.

Miercuri, Tariceanu a diferentiat cele doua functii ale sale. "Cred ca performanta electorala trebuie separata de cea executiva: intotdeauna am o probelma ca presedinte al PNL. Pe de alta parte, am alta responsabilitate ca prim ministru", a explicat Tariceanu.

Totodata, liberalul a adaugat, referindu-se la Orban, ca "performanta electorala trebuie separata de cea executiva. Ca prim ministru trebuie sa observ performanta guvernamentala".

Concret, premierul a explicat ca activitatea lui Orban in calitate de ministru al Transporturilor trebuie analizata diferit de calitatea sa de presedinte al organizatiei de Bucuresti a PNL.

Nici in cadrul conducerii PNL nu s-a discutat despre o eventuala demitere a lui Ludovic Orban de la conducerea Ministerului Transportului, au declarat vicepresedintii PNL Crin Antonescu si Norica Nicolai.

Din punctul de vedere al lui Antonescu, nu ar fi normal ca Orban sa fie schimbat de la ministerul Transportului, dar liderul liberal a adaugat ca situatia nu s-a discutat in cadrul sedintei Biroului Politic Central, pentru ca "nu ar fi existat motive" si nici nu a sesizat vreo presiune in aceasta directie.

Cat priveste declaratia publica facuta de Calin Popescu Tariceanu la sfarsitul sedintei, conform careia se va folosi de toate prerogativele, inclusiv de cele de premier, pentru a obtine rezultate bune la parlamentare, in contextul in care anuntase sanctiuni pentru filialele cu rezultate slabe, vicepresedintele PNL a mentionat ca acelasi mesaj a fost transmis si in cadrul sedintei conducerii partidului.

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#PNL, #Calin Popescu Tariceanu, #Ludovic Orban, #Catalin Deaconescu, #inlocui , #PNL