Tariceanu vrea modificarea Statutului PNL, dar nu candideaza la sefia partidului

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 15:35
2572 citiri
Tariceanu vrea modificarea Statutului PNL, dar nu candideaza la sefia partidului

Fostul presedinte liberal Calin Popescu Tariceanu vrea modificari in Statutul partidului. Pe de alta parte, acesta a precizat ca nu intentioneaza sa candideze pentru sefia partidului.

"Sunt ingrijorat de o serie de discutii si decizii interne in PNL. Prima este cea legata de modificarea Statutului la urmatorul congres. Pledez pentru modificarea Statutului pentru alegeri pe baza unui sistem uninominal si nu a unui sistem pe baza de lista.

Daca vom merge pe un sistem de lista, atunci va incepe sa domneasca in PNL teama de represalii si razbunari si, in loc sa avem un partid in care sa avem discutii libere, vom gasi un partid in care se ingradeste libertatea de expresie", a declarat fostul premier, vineri.

Acesta a precizat ca vede in PNL "un partid in care sa se permita selectia naturala a liderilor", facand un apel ca la urmatorul congres sa se promoveze idei democratice si nu autocratice si sugerand sa se creeze o comisie pentru Statut, care va trebui sa culeaga toate propunerile care vin "si eventual sa propuna sinteza lor, inainte de congres".

Tariceanu vrea prezidentiale la termen si vot in PNL pentru stabilirea candidatului

Intrebat daca va candida la functia de presedinte al partidului, la sfarsitul lunii februarie, Tariceanu a raspuns: "Nu intentionez sa candidez, pentru ca eu consider ca actualul presedinte, Crin Antonescu, a condus partidul care a obtinut o victorie de care ma bucur foarte mult, o victorie importanta in aceste alegeri si cred ca ceea ce este important in acest context este mentinerea unei stabilitati politice in cadrul PNL".

Totodata, intrebat si daca va candida pentru o alta functie de conducere in cadrul partidului, senatorul liberal a negat si aceasta posibilitate.

"Nu, pentru ca este cu totul si cu totul nefiresc si neuzual dupa ce am fost presedinte al partidului sa candidez pentru o alta functie din cadrul conducerii. Sunt colegi mai tineri decat mine sau nu neaparat, dar care au aspiratii legitime si in acelasi timp am privilegiul ca in calitate de fost presedinte sa fac parte din Biroul Politic al PNL, alaturi de ceilalti presedinti ai partidului", a subliniat fostul presedinte PNL.

Tariceanu, impotriva comasarii alegerilor: Sa se desfasoare separat!

Despre comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile prezidentiale, acesta a afirmat ca trebuie lasate alegerile interne sa se desfasoare separat, deoarece "exista si recomandari europene in acest sens".

"(...) Sunt doua teme destul de diferite, care e bine sa fie aduse in opinia publica in momente separate. Asa consider eu", a sustinut Tariceanu.

Fostul premier a spus, vineri, ca doreste sa se organizeze alegeri interne in PNL pentru stabilirea candidatului liberal pentru alegerile prezidentiale din 2014, dupa modelul partidelor din Statele Unite ale Americii. Totodata, acesta a sustinut ideea prezidentialelor la termen.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....