Vosganian: Bugetul pe 2009 are un deficit foarte mare

Luni, 09 Februarie 2009, ora 14:03
880 citiri
Vosganian: Bugetul pe 2009 are un deficit foarte mare

Bugetul pe anul in curs are prevazut un deficit foarte mare, iar unele ministere sunt favorizate fata de altele, a declarat Varujan Vosganian luni, dupa sedinta Biroului Permanent Central al PNL.

"Bugetul pentru comunicatii, turism lucrari publice si administratia prezidentiala este foarte mare in timp ce nu exista bani pentru spitale, iar banii pentru camine si cantine se injumatatesc. Utilizarea pensionarilor pentru a diminua deficitul bugetului de stat este, de asemenea, o inventie trista", a declarat Varujan Vosganian, pentru Realitatea TV.

Liberalul a precizat ca bugetul are prevazut "un deficit foarte mare" iar bugetele pentru politisti sunt reduse in conditiile in care infractionalitatea a crescut.

"Cea mai grava distorsiune a bugetului din acest an este deficitul de 3,5%", a declarat fostul ministru al Economiei.

"Exista o seama de difunctionalitati in acest buget. Infractionalitatea pe fundalul haosului in care a debutat aceasta guvernare a atins cote nemaivazute si o gravitate fara seaman, iar bugetele pentru politie si jandarmerie se reduc in termeni nominali ceea ce nu s-a mai intamplat de la Al Doilea Razboi Mondial incoace", a precizat Vosganian.

Valoarea finantarii de la bugetul de stat a politicilor publice in domeniul turismului, in acest an, este de circa 20 de ori mai mare decat in 2008, potrivit formulei finale a legii adoptata joi de Guvern. Pentru 2009, Ministerul Turismului are alocata suma de 397,3 milioane lei.

Sedinta Biroului Permanent Central a Partidului National Liberal a avut loc luni la sediul partidului.

Liberalii au discutat despre amendamentele pe care vor depune la legea bugetului, despre candidatii la alegerile europarlamentare si despre congresul extraordinar al partidului care a fost convocat de delegatia permanenta pe 20-21 martie.

Doua persoane au declarat pana acum ca vor candida pentru sefia PNL: Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu. Ludovic Orban nu s-a decis inca daca va candida pentru acest post.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Varujan Vosganian, #deficit mare buget , #PNL