Votul la PNL s-a incheiat: Antonescu, dat castigator la bursa zvonurilor

Vineri, 20 Martie 2009, ora 21:09
1260 citiri
Votul la PNL s-a incheiat: Antonescu, dat castigator la bursa zvonurilor

Delegatii prezenti la Congresul Extraordinar al PNL au terminat de votat candidatul pentru functia de presedinte al partidului, pentru care au intrat in cursa Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu.

Potrivit Cotidianul, Crin Antonescu este dat castigator atat de sustinatorii lui, cat si de cei ai lui Calin Popescu Tariceanu. Tabara actualului presedinte recunoaste, chiar, ca discursul favoritului lor a fost unul extrem de modest, pe cand cel al contracandidatului sau a starnit numai aplauze.

In jur de patru ore a durat alegerea noului presedinte al PNL, timp in care liberalii au facut coada la bufet, la aparatele de facut cafea puse la dispozitie de candidatul Relu Fenechiu, dar s-au si certat si imbrancit.

Cel mai important moment al Congresului Extraordinar al PNL, alegerea presedintelui partidului, a durat mult mai mult decat era estimat. Procedura de vot a inceput, cu intarziere, in jur de 16:30 si s-a incheiat dupa ora 20:30. Timpul alocat votului a fost "folosit" de unii pentru a manca, de altii pentru a-si pune in acord votul in delegatie, iar de altii pentru a se certa.

Unul dintre cele mai aglomerate locuri de la Congres a fost spatiul in care candidatul la functia de vicepresedinte al partidului, Relu Fenechiu, a amplasat aparate de facut cafea si ceai delegatilor, gratuit. "Bem o cafea de la Fenechiu?", se indemnau, pe hol, liberalii.

Liderul PNL Giurgiu, Lucian Iliescu, a avut o altercatie cu un coleg de filiala, Cezar Magureanu.

In discutiile libere, pe holuri, unii delegati marturiseau si ca isi vor acorda votul celor care platesc mai bine, mai ales ca PNL este in opozitie.

Si in sala de sedinte, unde au fost amplasate cabinele de vot si urna, au aparut unele incidente. Un delegat si-a uitat buletinul de identitate la cei care i-au inmanat buletinul de vot, altii au fost mustrati ca lasau sa se vada cu cine au votat. La fililala Dambovita, liderul Ludovic Orban nu era in sala cand a fost strigat sa-si dea votul, absent fiind si supleantul. Orban a aparut insa mai tarziu in fata urnei.

Tensiunea lucrarilor Congresului au mai fost ponderate de interventii ale presedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care a condus sedinta. La un moment dat, acesta si-a recitat o epigrama la adresa actualei guvernari: "Sunt semnele primaverii, iarna si-a luat neaua, Boc sa-si ia bocceaua!".

Votul a fost secret, pe buletine de vot, iar delegatii au fost strigati nominal, in ordinea alfabetica a filialelor.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#congres PNL, #alegeri presedinte PNL, #vot incheiat , #PNL
Comentarii