Calin Popescu Tariceanu implineste 58 de ani

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 07:19
1933 citiri

Fostul premier al Romaniei si fostul presedinte al Partidului National Liberal Calin Popescu Tariceanu implineste joi 58 de ani.

Vizibil implinit la numarul de kilograme, de cand a scapat de responsabilitatea conducerii unui Guvern in permanenta contradictie cu presedintele, Tariceanu va avea, probabil, timp sa se ocupe de aniversarea a 58 de ani.

Calin Popescu Tariceanu este casatorit cu Ioana Tariceanu, a patra sotie, cu care are un baiat, Mihai. Dintr-o casatorie anterioara, Tariceanu mai are un fiu, Calin Jr. Mama lui Tariceanu este de origine greaca, tatal ei fiind pe jumatate roman si pe jumatate grec, iar mama grecoaica. Astfel se poate spune ca din punct de vedere etnic, el este 37.5% grec si 62.5% roman.

Studiile si activitatea de inginer

Dupa finalizarea studiilor medii la Liceul "Sf. Sava" din Bucuresti, a absolvit Facultatea de Hidrotehnica din cadrul Institutului de Constructii din Bucuresti - actuala Universitate Tehnica de Constructii (1976), urmand ulterior si un masterat in matematica si informatica la Universitatea Bucuresti (1981).

Dupa absolvirea facultatii, a lucrat ca inginer la Consiliul National al Apelor, Filiala Arges (1976-1977), inginer la Trustul de Constructii Industriale Bucuresti (1977-1979) si ca asistent universitar la Facultatea de Hidrotehnica din Bucuresti (1980-1991).

Viata in politica

Politica l-a "adoptat" in 1990, cand a fost unul dintre membrii fondatori ai Partidului National Liberal. Intre 1996 si 2004 el a fost deputat liberal de Bucuresti in Parlamentul Romaniei.

Intre 2000 si 2004 a ocupat postul de vicepresedinte al grupului parlamentar al Partidului National Liberal si cel de vicepresedinte al Comisie pentru Buget, Finante si Asigurari in Camera Deputatilor.

In alegerile din 2004, a fost propus pentru functia premier al Romaniei intr-un eventual guvern format de Alianta D.A.. Dupa castigarea alegerilor prezidentiale de catre Traian Basescu, acesta din urma l-a desemnat pe Popescu Tariceanu ca prim-ministru pentru a forma un guvern si pentru a obtine o majoritatea in Parlament.

A rezistat eroic divergentelor cu presedintele Traian Basescu timp de patru ani, pana dupa alegerile din 2008 cand PNL a conditionat viitoarea participare la guvernare de numirea lui Tariceanu ca premier. PD-L nu a acceptat. La congresul PNL din martie 2009, locul sau in fruntea partidului a fost luat de Crin Antonescu.

Afacerile

Averea totala a premierului este estimata la 15 milioane de dolari SUA. Tariceanu a fondat primul post de radio privat din Romania, Radio Contact, al carui director general a fost in perioada 1992-1996.

Incepand din anul 1993 este partener asociat la Automotive Trading Services (importator oficial Citroen in Romania).

Este membru fondator si presedinte (1994-1997 si 2001-2003) al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), apoi presedinte de onoare (din 2003). De asemenea, este membru fondator al Clubului Roman de Presa.

Citește și:
Colegul de bancă din liceu al lui Lucian Bode, pus șef la Imigrări. Șirul lung de funcții în care a fost numit ilegal: ”Nu au fost verificate de nicio instituție a statului”
Colegul de bancă din liceu al lui Lucian Bode, pus șef la Imigrări. Șirul lung de funcții în care a fost numit ilegal: ”Nu au fost verificate de nicio instituție a statului”
Austria a dat vot negativ pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, iar motivul invocat a fost cei peste 75.000 de migranți ilegali din Austria care nu au fost înainte...
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României încasează lunar aproximativ 2.500 de euro pentru a lua cele mai bune decizii pentru cetățeni din fruntea ministerelor pe care le conduc, însă nu toți trăiesc doar din...
Comentarii
Poza Gonzague
Gonzague
rank 5
S-au scris și se scriu destule porcării despre tine,Căline!Patru ani ai fost drept pe poziții.....aș vrea să fii și acum,dar....