Calin Popescu Tariceanu implineste 58 de ani

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 07:19
1775 citiri

Fostul premier al Romaniei si fostul presedinte al Partidului National Liberal Calin Popescu Tariceanu implineste joi 58 de ani.

Vizibil implinit la numarul de kilograme, de cand a scapat de responsabilitatea conducerii unui Guvern in permanenta contradictie cu presedintele, Tariceanu va avea, probabil, timp sa se ocupe de aniversarea a 58 de ani.

Calin Popescu Tariceanu este casatorit cu Ioana Tariceanu, a patra sotie, cu care are un baiat, Mihai. Dintr-o casatorie anterioara, Tariceanu mai are un fiu, Calin Jr. Mama lui Tariceanu este de origine greaca, tatal ei fiind pe jumatate roman si pe jumatate grec, iar mama grecoaica. Astfel se poate spune ca din punct de vedere etnic, el este 37.5% grec si 62.5% roman.

Studiile si activitatea de inginer

Dupa finalizarea studiilor medii la Liceul "Sf. Sava" din Bucuresti, a absolvit Facultatea de Hidrotehnica din cadrul Institutului de Constructii din Bucuresti - actuala Universitate Tehnica de Constructii (1976), urmand ulterior si un masterat in matematica si informatica la Universitatea Bucuresti (1981).

Dupa absolvirea facultatii, a lucrat ca inginer la Consiliul National al Apelor, Filiala Arges (1976-1977), inginer la Trustul de Constructii Industriale Bucuresti (1977-1979) si ca asistent universitar la Facultatea de Hidrotehnica din Bucuresti (1980-1991).

Viata in politica

Politica l-a "adoptat" in 1990, cand a fost unul dintre membrii fondatori ai Partidului National Liberal. Intre 1996 si 2004 el a fost deputat liberal de Bucuresti in Parlamentul Romaniei.

Intre 2000 si 2004 a ocupat postul de vicepresedinte al grupului parlamentar al Partidului National Liberal si cel de vicepresedinte al Comisie pentru Buget, Finante si Asigurari in Camera Deputatilor.

In alegerile din 2004, a fost propus pentru functia premier al Romaniei intr-un eventual guvern format de Alianta D.A.. Dupa castigarea alegerilor prezidentiale de catre Traian Basescu, acesta din urma l-a desemnat pe Popescu Tariceanu ca prim-ministru pentru a forma un guvern si pentru a obtine o majoritatea in Parlament.

A rezistat eroic divergentelor cu presedintele Traian Basescu timp de patru ani, pana dupa alegerile din 2008 cand PNL a conditionat viitoarea participare la guvernare de numirea lui Tariceanu ca premier. PD-L nu a acceptat. La congresul PNL din martie 2009, locul sau in fruntea partidului a fost luat de Crin Antonescu.

Afacerile

Averea totala a premierului este estimata la 15 milioane de dolari SUA. Tariceanu a fondat primul post de radio privat din Romania, Radio Contact, al carui director general a fost in perioada 1992-1996.

Incepand din anul 1993 este partener asociat la Automotive Trading Services (importator oficial Citroen in Romania).

Este membru fondator si presedinte (1994-1997 si 2001-2003) al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), apoi presedinte de onoare (din 2003). De asemenea, este membru fondator al Clubului Roman de Presa.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Gonzague
rank 5
S-au scris și se scriu destule porcării despre tine,Căline!Patru ani ai fost drept pe poziții.....aș vrea să fii și acum,dar....