Horea Uioreanu, la TV Ziare.com: Tariceanu ar fi un premier bun

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 17:58
1560 citiri
Horea Uioreanu, la TV Ziare.com: Tariceanu ar fi un premier bun

Calin Popescu Tariceanu a fost cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut Romania dupa Revolutie, si ar fi un premier bun in cazul in care Crin Antonescu va castiga alegerile, considera deputatul PNL Horea Uioreanu.

PD-L are ca obiectiv mentinerea controlului asupra Ministerelor de Externe si de Interne (care gestioneaza sectiile de vot din tara si din strainatate), iar Guvernul Boc a fost doar un mecanism de strangere de fonduri pentru campania electorala.

"Udrea si Ridzi sunt doar niste piese in mecanismul de strangere de fonduri. Au la dispozitie sume enorme de bani, si se vede prin afisajul pe care il fac", a declarat Uioreanu, adaugand ca acesti bani folositi pentru campanie, daca ar fi fost pusi intr-un cont, Guvernul ar fi putut plati subventiile pentru agricultori si salariile asistentilor.

Intrebat de cititorii Ziare.com ce parere are despre Lucian Croitoru, Horea Uioreanu a declarat ca acesta, daca ar fi fost un om responsabil, si-ar fi depus mandatul in conditiile in care a venit cu un cabinet care nu are sanse sa treaca de Parlament.

Mai mult, sapte din cei 14 ministri propusi de Croitoru sunt membri PD-L care au mai fost ministri, si indiferent de votul din comisiile parlamentare, votul privind Guvernul il va da plenul Camerei, miercurea viitoare.

"Daca ma iau dupa lista domnului Croitoru, dintre cele 14 persoane, sapte sunt din cabinetul Boc, deci au primit un vot negativ, in afara de domnul Aurescu, care a reprezentat Romaania in procesul de la Haga, (...) cred ca niciuna dintre persoane ar merita sa intre in acest guvern", a declarat Uioreanu.

PNL este pentru reducerea numarului de parlamentari

In ceea ce priveste referendumul pentru reducerea numarului de parlamentari si trecerea la un parlament unicameral, liberalii ar fi de acord cu reducerea numarului de alesi in Parlament, insa nu si cu parlamentul unicameral, sustine Uioreanu.

"PNL este pentru reducerea numarului de parlamentari, insa a ramane un arlament bicameral. In intrebarea de la referendum, in form in care este pusa de domnul Basescu, nu este specificat acest lucru. Eu cred ca ar trebui sa se tina cont de faptul ca principalele tari din UE au parlamente bicamerale", a declarat Uioreanu.

Potrivit deputatului PNL tratatul de la Venetia recomanda ca din 2014 tarile membre sa aiba un parlament bicameral, motiv pentru care o trecere la parlamentul unicameral ar fi inutila.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Horea Uioreanu, #Uioreanu Tariceanu premier , #premier