Ziare.com

Parchetul General: Protocoalele cu SRI, semnate in baza unei HG date de Tariceanu

Vineri, 26 Octombrie 2018, ora 14:55

   

Parchetul General: Protocoalele cu SRI, semnate in baza unei HG date de Tariceanu
Parchetul General precizeaza ca printr-o hotarare de guvern adoptata in 2005, cand prim-ministru era Calin Popescu Tariceanu, s-a decis incheierea unor protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe si alte structuri de informatii.

Calin Popescu Tariceanu a condus Guvernul Romaniei in perioada decembrie 2004- decembrie 2008.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie face aceste precizari pentru a lamuri toate aspectele care au condus la incheierea unor protocoale de cooperare intre Parchet si Serviciul Roman de Informatii, transmite Ministerul Public intr-un comunicat de presa remis Ziare.com vineri.

Prin HG nr. 231 din data de 30 martie 2005 privind "aprobarea Strategiei nationale anticoruptie pe perioada 2005 - 2007 si a Planului de actiune pentru implementarea Strategiei nationale anticoruptie pe perioada 2005 - 2007", in cadrul domeniului prioritar II "Combaterea Coruptiei" din Strategia Nationala Anticoruptie (SNA), s-a prevazut ca "in vederea cresterii operativitatii si eficientei in activitatea de urmarire penala va fi consolidat controlul efectiv si nemijlocit al procurorului asupra activitatilor de investigare si cercetare penala efectuate de politia judiciara.

De asemenea, se vor pune la punct proceduri care sa permita sesizarea de indata a procurorului de catre structurile informative si de investigatie prin transmiterea oricaror informatii si suport probator referitoare la savarsirea unor acte sau fapte de coruptie sau crima organizata."

Totodata, Obiectivul nr. 9 din cadrul Domeniului prioritar III: "Cooperare interna si cooperare internationala" reglementeaza stabilirea unor proceduri clare de colaborare intre toate structurile cu atributii in lupta anticoruptie.

"Planul de actiune pentru implementarea SNA stabileste, fara echivoc, in sarcina Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationala Anticoruptie (fost Parchetul National Anticoruptie), Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Justitiei, Ministerul Afacerilor Interne incheierea unor protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, alte structuri de informatii", arata Parchetul General.

In comunicatul de presa se atrage atentia asupra masurii 4.5 - Sesizarea de indata a procurorului care instrumenteaza cazuri de coruptie sau crima organizata de catre structurile informative si de investigatie prin transmiterea oricaror informatii si suport probator referitoare la savarsirea unor acte sau fapte de coruptie sau crima organizata.

Ministerul Public a atasat, spre consultare, HG nr. 231 din 30 martie 2005. Aceasta este semnata de Calin Popescu Tariceanu (premier) si contrasemnata de Monica Macovei (ministrul Justitiei), Vasile Blaga (ministrul Administratiei si internelor), Ene Dinga (ministrul Integrarii Europene) si Ionel Popescu (ministrul Finantelor Publice).

I.S.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 57968 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
56 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cand guvernantii-s de carton si nepasarea Rege!

IIn tara mea sunt văi si munti si flori,
Si diamante,
Si sunt sticleti atat de multi in capete savante !…
Poetii ritmului sărac slăvesc albastrul zării,
Si creste-atat de mult spanac pe lanurile tării.

In tara mea sunt tei si plopi,
Si zarea-i diafană,
Si-n tara mea JANDARMI SI POPI iau lefuri de pomană;
Si-n tara mea sunt flori de myrt,
Principiu sau idee,
Sunt VORBE DE PASTRAT IN SPIRT, expuse prin muzee.

Din larg de cranguri vin zefiri si tuturor dau veste
Că-n tara mea sunt trandafiri si fete
Că-n poveste,
Idile nasc si se desfac subt luminis de lună,
In tara mea ONOAREA-I FLEAC si dragostea
Minciună.

Si-n tara mea sunt multi părinti ce plang morminte
Multe …
Si pribegesc scrasniri din dinti …
DAR CINE SA LE-ASCULTE,
CAND E MINCIUNA PE AMVON SI NEDREPTATEA-I LEGE,
CAND GUVERNANTII-S DE CARTON
SI NEPASAREA REGE?

(Ion Pribeagu - "In tara mea", 1915)

 

Tocmai acest Tariceanu aflat la varsta pensionarii a incuviintat

asa ceva?
El care se tavalea in chinuri si se lupta cu statul paralel !!

 

Agenturilii secrete

Ochii răi, agenturilii secrete, masonii, oculta mondială, #Rezist sunt de vina, dar nu Motocicleanu. El săracu nici măcar nu știa ce semna...

 

...

...uups!

WOW, l-au prins pe ***

Eanu. El justifica ca nu era cu mintea la treaba, fiind ocupat cu un divorț și o nunta in devenire. Burtosul pervers nu se hotărase cu cine sa facă nunta, avand pe short list vreo 3 fecioare valahe.

Pe astia din alianta psd alde nu-i da afara iq-ul

din casa ! Pot sa sustina orice prostie daca pe moment le convine lor ... Ramane cum am stabilit: singura lor calitate este hotia mafiota !

penalul/puscariabilul lazar

'Procurorul general minte ca să iși scape pielea

Constat că procurorul general este capabil de orice pentru a-și scăpa pielea, chiar și să mintă in spațiul public. Comunicatul Parchetului General nu reprezintă altceva decat o interpretare proprie dată hotărarii de guvern din 2005. HG 231 nu se referă la protocoale, ci la aplicarea strategiei naționale anticorupție. Strategia enunța o serie de principii care aveau la bază respectarea statului de drept, a legilor in vigoare și a drepturilor și libertăților individuale. Nicidecum HG 231 nu stabilea incheierea de protocoale secrete precum cele incheiate intre servicii și instituțiile din justiție in ultimii 10 ani sau precum cel semnat de Augustin Lazăr cu SRI in 2016.

Ceea ce face Augustin Lazăr reprezintă o manipulare ieftină pentru a-și salva pielea, aruncand vina.

Trebuie spus adevărul: protocoalele semnate și dezvăluite in acest an au conțintut măsuri care nu au fost prevăzute in nicio lege. Protocoalele secrete au adăugat la legislația in vigoare doar prin simpla ințelegere dintre șefii din procuratură și cei din servicii.

Unde in HG 231 se vorbește despre echipele mixte? In ce paragraf din HG se spune despre faptul că informațiile existente la dosar nu trebuie să fie puse la dispoziția invinuitului? Rolul de poliție judiciară a fost stabilit prin mica ințelegere dintre procurori și servicii, nu de HG. Raportarea procurorilor față de servicii in termen de 60 de zile este o invenție a minților strălucite care au semnat protocoalele.

Augustin Lazăr incearcă prin comunicate precum cel al Parchetului să iși justifice acțiunile de procuror comunist. Practicile și metodele specifice perioadei comuniste nu se regăsesc in HG. Ele au fost adăugate ulterior de către conducătorii vremelnici ai instituțiilor din justiție și de către serviciile de informații.

Dacă Augustin Lazăr consideră că prin manipulare iși salvează pielea și poate fugi de dat explicații pentru activitatea sa se inșeală amarnic. Procurorul general minte de ingheață apele doar pentru a deturna atenția de la acuzațiile care i se aduc.'', este mesajul publicat de Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Citez:

"Parchetul General precizeaza ca printr-o hotarare de guvern adoptata in 2005, cand prim-ministru era Calin Popescu Tariceanu, s-a decis incheierea unor protocoale pentru stabilirea procedurilor de..."

Si ???

Unde scrie protocoale SECRETE ???

Azi e manipulare maxima pe ziare.com

Este ca tu ești Cariceanu?

Iți Pregătești apărarea. E inutila, dezvăluirea asta e prima dintr-un șir lung de nelegalității semnate de tariceanu.

Si numai PROSTII sunt destepti!

Cu prostul care n-are scoală
Te lupti putin si-ai castigat.
Dar duci o luptă colosală
Cu prostul care are scoală!

De-ar fi să-i luăm pe toti la rand,
Si actualii, dar si fostii,
Cei mai destepti de pe Pămant
Au fost intotdeauna… PROSTII.

Nu te ruga la ursitoare
Să-ti facă-n viata ta vreun rost,
Mai bine urlă-n gura mare :
"Iubite Doamne, fă-mă… PROST!"

De ce să tragi ca la galeră,
Să-nveti atatea fără rost?!
De vrei să faci o carieră,
Ajunge numai să fii… PROST.

In lumea asta cu de toate,
Unde se-nvată contra cost,
Păcat că nici o facultate
Nu dă si diploma de… PROST.

Avem impozite cu carul,
Dar inotăm in sărăcie...
si ce buget ar avea statul
Dintr-un impozit pe… PROSTIE…

Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
Să nu-i jignesti, să nu-i improsti!
O, Doamne, de ne-ar creste graul
Cum cresc recoltele de… PROSTI!

Si-n lumea asta răsturnată,
UNDE CEI STRAMBI SUNT CEI MAI DREPTI,
Savantii nostri mor de foame...
Si NUMAI PROSTII SUNT DESTEPTI!

(Ion Pribeagu - "Oda prostilor", 1950)

Ai acelasi iq ca cei din alianta psd alde ! Si

nicio alta sansa in viitorul univers al ministrului cercetarii hurduc ...

Postacilor sunteți cu toți securisti

De grade inferioare desigur , caci aia de grade mari sunt oameni de afaceri. Vedeti și articolul lui Tutuianu in care spune ca tot psd sunt securisti.

Protocoalele cu servicile secrete s-au semnat in baza unei HG date

de Guvernul TRADICEANU???
Nu se poate ! asa a aparut statul PARALEL si fortele Oculte???:))))
tradicenu nu este de acord cu cel ce a aprobat semnarea protocoalelor :)))))))
nu este de acord nici sa stea la rand la eliberarea permisiilor si nici benzina la pompa nu sa scumpit..el nu avazut!

 

Cine știe, cunoaște!

Prima manifestare/acțiune a Statului Paralel a fost un faimos... Bilețel Roz! Cine știe, cunoaște pe cel care l-a scris, ce a scris in el(să nu să ia reaua dă Justiție romană dă bietul Dinu Patriciu, pretenar dă gașkă a lui Tăriceanu, intamplător la data respectivă prim-sinistru, deci el nu făcea,dar deloc!, trafic de influență!!!

..................................Tovarasi romani,

...ceea ce ati Semanat acum Culegeti!Inca cred ca alesii Bouvotantilor se poarta Cu Manusi!Si inca Cred ca cei care sint cu Sacii in Caruta prin Teliormania, Cornu si Judete, trebuie Lasati in Pace!Asa s-a Votat si cred ca aveti Cel mai Bun Ministru pe Justitie din Istoria romaniei!Care Rodica Stanoiu?Hai romani cu puteti inca si mai mult!...multe poezii si mistocarii pe forumuri si veti ramine fericiti!...
viorel ratiu cincinnati oh usa

Protocoalele cu servicile secrete s-au semnat in baza unei HG

Protocoalele cu servicile secrete s-au semnat in baza unei HG date

de Guvernul HASTALAVISTA???
Nu se poate ! asa a aparut statul PARALEL si fortele Oculte???:))))
hastalavista nu este de acord cu cel ce a aprobat semnarea protocoalelor :)))))))
nu este de acord nici sa stea la rand la eliberarea permisiilor si nici benzina la pompa nu sa scumpit..el nu avazut!

mishto aicea la voi la romenia,vorba lu florin radu valeriu raducioi

box in trei,poate chiar in patu ! invingatoru face puscarie !

 

Bine Rubenico de Dabuleni...canta la alta masa manelele tale!

Asa ceva...Tradiceanu Protocoalele cu SRI, semnate in baza unei HG !
deci face parte din Statul paralel?? sute de milioane €€€€ scose afar din tara inbanga lui D.patriciu...iar
Plebea Manelista Sudista zbiară de 6 case:)))))))))))
poate au costat 100000€
Eu am 5 case si nu am dat nici meditati si nici nuam furat:)))))
Ce sa va fac daca "te facut ma-TA Oltean"????:))))))

Bine Hastalavista de Turnisor ...,canta la allta m

Bine Hastalavista de Turnisor-cine nu stie este cartierul lui Cioaba si al romilor din Sibiu de unde provine Hastalavista- canta la alta masa manelele tale!

Asa ceva...Hastalavista Protocoalele cu SRI, semnate in baza unei HG !
deci face parte din Statul paralel?? sute de milioane €€€€ scose afar din tara inbanga lui D.patriciu...iar
Plebea Manelista Nordista zbiară de 6 case:)))))))))))
poate au costat 100000€
Eu am 5 case vecin cu Cioaba-si nu am dat nici meditati si nici nuam furat:)))))
Ce sa va fac daca m-a facut ma-ta Ardelean????:))))))

Mai Hasta TU chiar nu realizezi cit de penibil

Esti?!?!?!?

Uite și pe prostu satului, Rubén whatever

Are nevoie de nitica activitate ca secureii lui il dăduseră decedat

Sezi blind ca pe tine nu te intrece!!!!

.

Meniul romanului de Craciun !

De Sf. Craciun veti avea pe masa ; protocoale , OUG uri,HG-euri , etc, iar popii vor binecuvinta pe la usi , si luindu-va si banii putini , agonisit cu truda , blagoslovindu-va cu vorbe ...

 

Ti-da

Dragnea

Ca la el nu a ajuns inca pesta.Daea cere romanilor sa il apere pe Dragnea de PP-. Nu vi se pare conspiratie- ca idiotul sa scumpeasca carnea. In America de Sud, chiar daca lucrurile sunt rele, nu se ajunge la asa ceva. Abatoarele si conditiile de crestere sunt monitorizate.

Cred ca ovarsul Tradiceanu va avea toate greutatile din lume sa

grupului europarlamentar ALDE ca el a semnat cu manuta lui o hotarare de guvern care avea exigenta protocoalelor de colaborare a Justiei cu SRI si SIE :))))))) Nu mai are manechinul nici macar tinere de minte! Ma intreb cum sta cu prostata?!?!?

 

Jos ciuma rosie

Repetam pentru a mia oara! Protocoalele sunt legale chiar daca penalii nu sunt de acord cu ele!
Este normal ca institutiile statului sa colaboreze pentru buna functionare a acestuia!
In plus Motocicleanu a hat HG ca sa fie totul legal. Deci infractorul sef al PSD si camarila sa o lase mai incet ilegalitatea!!!!

 
 

protocoale DA... dar NU SECRETE!

faptul ca au fost secrete, netransparente si necontrolabile, conferind puteri unei entitati fara legatura cu justitia, asta-i problema.

 

Pensula/pilula /patrula /4lea /CosoruluiMocean etc /etc..zici;

Tu cu"CURATII" tai te umpli tot mai tare de mizerie!!
Ce scuze de manelist de Ferrentary cauți?? ca doar nu ești tu Tradicenu???..dar poți fi:))))
Ia din FATA..nu sta la rand pentru Permisii!!

Hastalavista etc /etc..zici;

Tu cu"CURATII" tai te umpli tot mai tare de mizerie!!
Ce scuze de manelist de Ferrentary cauți?? ca doar nu ești tu Hastalavista???..dar poți fi:))))
Ia din FATA..nu sta la rand pentru Permisii!!
NN-eu zic sa iei din spate ca din fata s-a terminat.

OK poti sa treci pe nick-ul celalalt!!!

.

Iti faci autocritica, fa ?

Asta e tot ce zici, mereu.
Cara-te, fa, la Sputnikul tau !

Protoculul DNA-SRI e public din martie 2018

Il poti gasi si studia si tu pe net chiar astazi.

E un protocol de colaborare si atat, chiar daca il studiez paragraf cu paragraf. E impanat la fiecare aspect al colaborarii pe ce legislatie se bazeaza (lege, OUG, HG).

Spune-ne si noua ce anume e ilegal in el, ce legi sunt incalcate. Ceva concret.

Din martie si pana acum, nimeni nu s-a grabit sa duca acest protocol in fata unui judecator, singurul care poate decide ilegalitatea acestor protocoale. Dar, ciudat, nimeni nu se grabeste.

Mai mult, PSD detine sefia la comisia de control SRI din 2012. Si, culmea, nimeni nu s-a agitat cu asta (desi acea comise chiar avea acces la acest protocol).

Toate tevatura asta e praf in ochi. Au inceput sa intre unii in puscarie si trebuie convinsa populatia ca sunt nevinovati si trebuie schimbata legislatia si revizuite sentintele. Asa ca utilizam povestea asta cu protocoalele cele rele care baga politicieni nevinovati in puscarie. Ca alta poveste mai buna nu au gasit

De parca tu ai fi miezul adevarului din univers...

Protocolul la care faci referire este ILEGAL !!!

Nimeni nu sta sa-ti raspunda concret la dereglarile tale hormoonalee...

ilegal, neilegal, hotararea de guvern adoptata in 2005 nu

prevede ca protocoalele sa fie secretizate... 2005, nu 2018...

Handroid @ tu vorbesti de?????

"dereglarile tale hormoonalee"???...
E limpete ca Lacrima ca Tradiceanu este amestecat in afaceri murdare Hemo!!

Mai Pensula

Daca nu au fost secrete de ce nu s-a vorbit de ele? De ce Tariceanu a tacut malc?

Pensula zice orice ca sa scuze timpeniile lui

Tariceanu. Bineinteles, ca nu orice este secret este si ilegal, dar hotii se agatat de orice ca sa demoleze justitia.

Aoleu, dar ramolitul chiar a uitat de asta...

Tariceanu e mereu cu protocoalele in gura, vorba altui clasic in viata. Si ia uite pe ce si-a pus el semnatura in 2005:

"Planul de actiune pentru implementarea SNA stabileste, fara echivoc, in sarcina Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationala Anticoruptie (fost Parchetul National Anticoruptie), Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Justitiei, Ministerul Afacerilor Interne incheierea unor protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, alte structuri de informatii"

HG-ul obliga practic tot ce misca in materie de justitie sa aiba protocoale de colaborare cu CSAT, SRI si SIE.

Omul are totusi o scuza, e ramolit complet si a uitat de asta, cu atatea neveste pe cap.

 

Specialiștii vinovați sunt:

Monica Macovei (ministrul Justitiei), Vasile Blaga (ministrul Administratiei si internelor) ...
Formulările neclare, laxe, au permis abuzuri. Macovei era singura specialistă cu studii juridice dar era deja un infiltrat cumpărat. Nu erau procurori "independenți" in comunism. Erau doar niște pupă cu-r ai securității! Membrul ei Base, căpitan de navă și șef de antenă știa ce folosește! Că acum Moni are multiplă comandă, se orientează. Trebuie pensionată.

 

Ion BR de Gorj@ ce vi cu scuze de genul asta??

Tu vrei sa zici ca Tradicenu a semnat si nu a stiut ce??
Hai ba ca ai mancat ceva stricat...ia si tu proaspăt!

Vreau să spun că ministrul justiției

a semnat și pentru legalitatea actului respectiv iar ministrul de interne la fel, chiar dacă era un specialist mai mult in organizarea de campanii electorale(Dragnea1).
Guvernului Ciolos a adoptat Oug 18/2016 prin care au fost modificate Codul Penal si Codul de Procedură Penală, iar la final
Semnează PM Dacian Julien Ciloș, Ministrul justitiei, Raluca Prună, ....
Să nu-mi spuneți că Cioloș știa tot ce-a semnat, că nuuuu vă cred. A spus doar să trăiți, am priceput!
http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/guvernul-ciolos-vrea-stat-politienesc-modificari-aduse-codului-penal-prin-care-cresc-puterile-politistilor-si-procurorilor-inclusiv-in-raport-cu-puterea-judecatoreasca/

Hastalavista de Turnisor ce vi cu scuze de genul

Ce vi cu scuze de genul asta??

Tu vrei sa zici ca Hastalavista a semnat si nu a stiut ce??
Hai ba ca ai mancat ceva stricat...ia si tu proaspăt!

Hastalavista Rank user: x5

El nu a mancat stricat ci este stricat la mansarda de la prea mult bufet dracnez! I s-au tocit si genunchii de la atata stat intr-o singura pozitie in fata stapanului, dracnea. Cat de spalat pe creier sa fii, incat sa te injosesti pentru o ciosvartă aruncata de stapan?!

dan77@26.10.2018, 16:09

bine observat ....asta are 2 fete sau chia mai multe!
aste e cu Ciumetii rosii!
"Protocoalele cu SRI, semnate in baza unei HG date de Tradicenu" asta este SIGUR:))))

Gandește cu capul tău dacă poți, dar la pumnii

incasați... e greu.

Semnătură

E o vorba romaneasca -"Ai semnat, ai decalotat-o". Dar Motocicleanu e și uituc și tare-n gura.

@IonBr: Adica Tariceanu e prost gramada?

"Specialiștii vinovați sunt:Monica Macovei (ministrul Justitiei), Vasile Blaga (ministrul Administratiei si internelor)"

Aoleu, adica vreti sa spuneti ca Tariceanu era atat de prost incat nu stia ce semneaza, in calitate de prim-ministru? Ca HG-ul ala e clar, clar.

Vorbiti de omul care e acum presedintele Senatului, adica al doilea om in stat?

Atunci e numai bun de presedinte in 2019! Votati Tariceanu!

 
 

Nu am spus Tăriceanu că e prost,

doar că sfătuitorii lui au fost cel puțin interesați.
Orice PM, Președinte, ministru are oameni care-l sfătuiesc in care se-ncrede. Dar un guvern de coaliție, rar are membrii cu aceleași interese și agende. Amintiți-vă de DA, USL, PNL+PDL, PSD+UDMR și chiar cea curentă.
Căt despre Președenție nu știu ce să zic, dar are mai multă experiență ca un oarecare profesor de fizică. Altfel au trecut amandoi prin toate partidele și alianțele, ca să-și atingă interesul. Oameni cu experiență, ce mai!

Nici nu trebuie sa ne spuna cineva ca Tariceanu...

... nu e prost. Parerile ni le facem singuri: observam, judecam si tragem concluzia.
:-)

Te incurci in argumente si te afunzi si mai rau.

A devenit clar demult, chiar dinainte de scandalul biletelul roz, ca Tariceanu este o lichea corupta.

tariceanu este "hotzul striga prindeti hotzii!"

el facea cea mai mare galagie impotriva protocoalelor SRI pe care anterior, tot el le-a aprobat prin hotarare de guvern ;-)

 

Mda!

Bai, Tarata, nu te mai da cucos!!! Esti un infractor cu patalama! Ar trebui sa fi acuzat de sperjur daca stiai de aceste protocoale! Si te mai bati, ca boul, cu caramida-n piept, nenorocit ce esti!!!

 

Taricelu

Uite cine a inventat protocoalele, uite cine e liderul statului paralel, Taricelu alaturi de Daddy flausatul, uite cum se dau ei de gol

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor