Premierul Tariceanu, audiat in dosarul privatizarilor strategice

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 22:40
1796 citiri
Premierul Tariceanu, audiat in dosarul privatizarilor strategice

Premierul Calin Popescu Tariceanu a fost audiat, marti, ca martor, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului General, in dosarul privatizarilor strategice.

Senatorul conservator Codrut Seres s-a prezentat si el, pe 30 septembrie, in fata procurorilor, pentru a lua la cunostinta invinuirile care i se aduc in acest dosar.

In ciuda avizului pozitiv al Senatului care a votat inceperea urmaririi penale in cazul lui Codrut Seres, fostul ministru considera, in continuare, ca este victima unui dosar politic.

In acest dosar, exista opt invinuiti pentru infractiuni care aduc atingere securitatii nationale: Stamen Stanchev (consultant international), Mihai Dorinel Mucea (adjunctul sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului), Radu Mihai Donciu (consilier al Ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului), Flore Mircea Calin (reprezentant permanent in Romania al unei societati de consultanta bancara), Neagoe Robert Marius (directorul Directiei Juridice a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului), Mustafa Oral, Susak Michal (consultant international).

Cei opt au fost pusi sub urmarire penala la 22 noiembrie 2006, de procurorii DIICOT. In 2007, dupa ce procurorii DIICOT au extins cercetarile din dosarul privatizarilor strategice, Vadim Benyatov a fost acuzat, in 11 ianuarie 2007, si de tentativa de subminare a economiei nationale, nu numai de spionaj economic.

La 20 aprilie 2007, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au inceput judecarea procesului primilor trei inculpati din dosarul privatizarilor strategice: Stamen Stanchev, Dorinel Mucea si Radu Mihai Donciu.

Alaturi de cele opt persoane, in dosarul privatizarilor au mai fost cercetati si fostul ministru al Economiei Codrut Seres si fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Calin Popescu Tariceanu, #martor, #dosar, #privatizari strategice, #DIICOT , #premier