Procurorii au cerut transcrierea unui discurs al lui Tariceanu

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 15:41
2646 citiri
Procurorii au cerut transcrierea unui discurs al lui Tariceanu

Parchetul General a cerut conducerii Camerei Deputatilor transcriptul discursurilor rostite de catre premier, ministrul de finante si ministrul educatiei la votarea legii prin care s-au majorat salariile profesorilor, pentru solutionarea plangerilor penale facute de sindicate.

Procurorul sef al sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de casatie si Justitie, Marius Iacob, a depus, in 23 octombrie, o cerere la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor prin care solicita transcriptul discursurilor rostite, la votarea legii de majorare a salariilor profesorilor, de catre primul ministru Calin Popescu Tariceanu, ministrul de Finante Varujan Vosganian si ministrul Educatiei Cristian Adomnitei, informeaza Newsin.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, le-a raspuns procurorilor ca toate stenogramele din plenul Parlamentului sunt publicate in Monitorul Oficial.

Premierul s-a aflat, pe data de 30 septembrie, la Bruxelles, nefiind prezent la sedinta de plen a Camerei Deputatilor.

Cererea procurorilor are legatura cu plangerile penale facute de sindicatele din invatamant impotriva Executivului, dupa aprobarea in Parlament a legii de crestere a salariilor cadrelor didactice.

Astfel, Federatia Sindicala "Spiru Haret" a anuntat, pe 7 octombrie, ca a depus plangere penala impotriva premierului si a ministrilor Educatiei si Finantelor, pentru "dezinformarea opiniei publice" si "instigarea altor categorii socio-profesionale impotriva cadrelor didactice".

Sindicalistii au luat aceasta decizie ca urmare a declaratiilor facute de cei trei demnitari dupa ce Parlamentul a aprobat legea ce prevede majorarea salariilor profesorilor cu 50%.

"Cei trei au instigat si au dezinformat grav opinia publica. Ei ofera informatii care nu sunt conforme cu realitatea, arunca pe piata cifre care nu sunt reale, iar toate aceste declaratii au contribuit la cresterea tensiunii la nivelul societatii romanesti.

Plangerea penala a fost inaintata catre Parchet si DNA si este singura forma de a actiona impotriva acestot trei reprezentanti ai guvernului. Guvern care se face vinovat de nepunerea in aplicare a unei legi care a fost votata de parlament", a explicat presedintele Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Citeste si:
Guvernul Cîțu nu va cădea
Guvernul Cîțu nu va cădea
Oricât ar părea de ciudat, faptul că guvernul, prin demisia miniștrilor pluseriști și numirea unor miniștri interimari, și-a modificat coloratura politică nu înseamnă că el va cădea...
Ludovic Orban, politicianul care de aproape 30 de ani a urcat pas cu pas scara de putere. S-a opus formării USL și a dărâmat guvernul Dăncilă. Cum s-a erodat la putere PORTRET
Ludovic Orban, politicianul care de aproape 30 de ani a urcat pas cu pas scara de putere. S-a opus formării USL și a dărâmat guvernul Dăncilă. Cum s-a erodat la putere PORTRET
Ludovic Orban s-a înscris în PNL în urmă cu 29 de ani, urcând pas cu pas scara de putere a statului: a fost consilier local, apoi viceprimar al Capitalei, ministru al Transporturilor,...
Sursa: Ziare.com