Scoala de Vara a tinerilor liberali

Sambata, 26 August 2006, ora 19:32
1488 citiri

Fruntasii liberali au continuat seria prelegerilor la Scoala de Vara a Tineretului National Liberal. In cea de-a doua zi a cursurilor TNL, care se desfasoara in perioada 23 - 27 august, la Hotel Perla din statiunea Mamaia, au participat premierul Calin Popescu Tariceanu, presedintele Partidului National Liberal si presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, membru al Comitetului Executiv al Partidului National Liberal.

Cursurile au debutat cu alocutiunea Tranzitia catre capitalism dominata de mentalitatile comuniste", sustinuta de presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban. El a declarat ca Romania a avut nesansa de a fi dominata de regimul comunist care, in comparatie cu cel din alte tari a fost unul strict, nepermitand cetatenilor sa aiba acces la educatie si cultura.

Liderul liberal a reamintit celor peste 150 de tineri prezenti la Scoala de Vara a TNL ca, desi in decembrie 1989, regimul comunist a fost indepartat, Romania nu a avut parte de o stare de normalitate, de o integrare rapida in structurile Uniunii Europene din cauza mineriadelor, loviturilor de stat si a propagandei instrumentate de fostul nomenclaturist, Ion Iliescu.

La Scoala de Vara a TNL, tinerii liberali au mai putut afla de la vicepresedintele Partidului National Liberal, senatorul Puiu Hasotti, despre modul in care sistemul comunist a mitificat si mistificat istoria tarii. In opinia vicepresedintelui PNL, toata societatea romaneasca a fost impregnata si intoxicata de mituri si mistificari, urmare a nationalismului supralicitat in perioada comunista.

Puiu Hasotti a concluzionat ca una dintre piedicile in integrarea Romaniei in Uniunea Europeana este mentalitatea si educatia romanilor. Cursurile Scolii de Vara a TNL au continuat cu prelegerea Caderea Zidului Berlinului si Unificarea Germaniei", sustinuta de directorul de proiect al Fundatiei Friedrich Naumann in Europa de Sud-Est, Wolgang Schsenroeder, precum si cu discursurile deputatului Relu Fenechiu, membru al Delegatiei Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, si al istoricului Stejarel Olaru.

In cea de-a doua zi a Scolii de Vara a TNL, participantii au avut ocazia sa se intalneasca cu presedintele Partidului National Liberal, Calin Popescu Tariceanu, care le-a vorbit despre necesitatea deconspirarii colaboratorilor cu Securitatea, ca modalitate de curatare a clasei politice romanesti. De asemenea, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca se preconizeaza modificari ale Legii de organizare si functionare a CNSAS.

Se are in vedere eliminarea sintagmei politie politica" din textul legii, legiferarea scoaterii la lumina a dosarelor celor care au instrumentat frica si teroarea, ofiteri si subofiteri de securitate. Liderul PNL le-a spus tinerilor liberali ca reforma morala a societatii romanesti se va realiza si prin modificarea sistemului electoral, precum si prin retrocedarea proprietatilor confiscate de regimul comunist.

In alta ordine de idei, prim-ministrul Tariceanu a sustinut ca aderarea la Uniunea Europeana este benefica pentru societatea romaneasca, atat prin afluirea de fonduri nerambursabile cat si din punct de vedere al imaginii Romaniei pe plan international.

La Scoala de Vara a TNL sunt asteptati participa vineri, 25 august, trei membri ai cabinetului Tariceanu: ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Flutur si ministrul Apararii, Teodor Atanasiu.

Citeste si:
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Târgul de Crăciun din București a pornit într-o nouă ediție, după ce anul trecut acesta a fost anulat din cauza restricțiilor pandemice. Spre deosebire de anii anteriori, bucureștenii...
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Comentarii